tiistai 31. maaliskuuta 2015

ABLECS15: viikko 6

Voi kun olen pahasti jäljessä näiden haastekynsien esittelyssä! Tuntuu taas tällä hetkellä, että vuorokausissa saisi olla enemmän tunteja, että ehtisi kaiken. Ja kun haluan välillä blogata muustakin kuin vain näistä haastekynsistä. Mutta nyt olisi vuorossa viikon 6 kooste.


I Thought I'd Never on aika monitulkintainen aihe ja mietinkin aika pitkään, miten tätä lähtisin lähestymään. Sitten päätin, että tässä kohtaa on hauska tuoda esiin se, että lakkaharrastuksen kautta makuni on laajentunut ja käytän paljon semmoisia värejä kynsillä, mitä en joskus vuosia sitten olisi voinut kuvitellakaan käyttäväni. Yksi hankalasti omaksi mieltämäni väri on aina ollut vihreä. Sitten tuli lakkaharrastus, ihastuminen mintunvihreään ja vähitellen aloin lämmetä vihreälle. Joskus vuosia sitten, en olisi ikinä kuvitellut lakkaavani kynsiäni tämmöisillä "likaisenvihreillä" lakoilla. Niin ja, ajatelkaapa, tykkäsin näistä!


Homma lähti oikeastaan siitä, että tuli hankittua 13. perjantaina MiNailsilta alesta lakkoja ja jossain kumman mielenhäiriössä klikkasin ostoskoriin jopa oliivinvihreän holon Dance Legendilta! Oho! No, holo kun oli, niin pakko oli kokeilla ja pieni pullokoko myös jotenkin houkutteli tässä. Isompi olisi ehkä vähän ahdistanut, kun olisi tullut tunne, etten saa sit ikinä kulutettua loppuun. (Ihan kun saisin kaikki muut sadat kokoelmani lakat kulutettua loppuun...)


Ryntäsin heti lakkaamisen jälkeen parvekkeelle kun aurinkokin oli päättänyt ilmaantua taivaalle ja siinä sitten ihailin kimmeltäviä holokynsiäni. En todellakaan meinannut saada silmiäni irti kynsistä, niin mielettömän näköiset ne olivat! Lopulta maltoin siirtyä takaisin sisälle miettimään, miten holokynsiä voisikaan koristella.


Päädyin lopulta lisäämään kynsille Make Up Storen hienoa kimmeltelevää Jimmy lakkaa, joka on väriltään ehkä myrkynvihreä? Tykkään tästä kombosta erityisesti siksi, että lakat ovat sävyiltään lopulta aika lähellä toisiaan, eikä varjossa helposti edes kauempaa huomaa, että kynsillä on kahta eri lakkaa. Päätin rajata kynsistä alueita perinteisillä ranskistarroilla ja näin syntyi puolikuita ja perinteisempiä kärkilakkauksia. Olen usein vähän nuuka, enkä haluaisi joka kynteen aina liimata uutta tarraa, kun niitä kuluu silloin minusta jotenkin kamalan paljon. Mutta huomasin kyllä, että tarrat eivät uusintakierroksella antaneet niin siistiä lopputulosta.


Viikon toinen teema oli Nothing But Purple. Olin vähän tylsä ja tein todella nopeat ja helpot kynnet ilman kummempia koristeluja. Mutta halusin kokeilla glitter sandwichia. Nimittäin Essencen violetti Ka-ka-karnival ei ollut kovin peittävä, vaan sopivasti läpikuultava, joten ajattelin sen sopivan glittersämpylään.


Tein lisäksi pari aksenttikynttä Catricen Million Brilliance lakalla Plum Fiction. Kaksi niittiä per kynsi sai viimeistellä nämä aksenttikynnet. Sämpylöissä käytetty glitter taas on Maybellinen Skyline Blue, joka oli täysi heräteostos alennuksesta.


Tässä oli siis viikko 6 ja toivottavasti parin päivän sisään saan koottua myös viime viikon kynnet blogiin.

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Minnejä paidassa ja kynsillä

Ablecs15 haasteessa oli aiemmin viikko, jolloin piti inspiroitua asusta. Tein tämän itseasiassa kaksi kertaa, koska satuin hankkimaan söpön Minnin kuvalla varustetun villapaidan H&M:ltä vasta kun haasteen kyseinen viikko oli loppu. En kuitenkaan voinut olla käyttämättä tilaisuutta apinoida Minnejä kynsilleni, kun varastosta sattui vielä löytymään siirtokuvia, joissa Minnillä on melko samanvärinen rusettikin kuin paidan Minnillä. Eli esitelläämpä nyt pidemmittä puheitta inspiraation lähde ja lopputulos.


En halunnut kynsilleni liikaa mustaa, jotta siirtokuvat varmasti erottuvat, joten poimin pohjalle muut paidasta löytyvät värit liukuväriksi. Seuraavaksi siirtokuvat ja lopuksi vielä lisäsin pilkkuja, koska pilkkuja löytyi villaipaidastakin.


Yllä käyttämäni lakat: Butter London Queen Vic, Essie The Girls Are Out ja Essence Snow Alert. Lisäksi käytössä oli jokin musta lakka, joka jostain syystä jäi kuvasta.


En ole pitkään aikaan käyttänyt siirtokuvia. Ne ovat kyllä huomattavasti helpompia kuin tarrat tai ainakin siis kätevämpiä & kestävämpiä, eikä tarvitse tapella reunojen törröttämisen kanssa. Jotenkin vain tuntuu aina niin vaivalloiselta kaivaa sitä vesikippoa esiin, vaikka oikeasti siirtokuvien käyttöhän on jopa nopeaakin.


Samalla kerralla kun ostin tuon Minni-villapaidan, niin sorruin ostamaan pari muutakin villapaitaa. Olivat kaikki meinaan alessa, niin innostuin vähän hamstraamaan ja on näitä nyt tullut käytettyäkin, kun kelit vielä sopivasti viilenivät.


My Little Pony jäi jo kertaalleen kauppaan normihinnalla ja kyllä kadutti. Onneksi niitä oli vielä jäljellä nyt alessa! Ei ollut kyllä kun kolme enää. :) Alla näkyvästä pitkästä hupparista olen tosi innoissani myös, koska olen tämmöisenkin halunnut jo pitkään, mutta en ole onnistunut löytänyt mistään aiemmin. Jätin joskus tilaamatta H&M:ltä ja se jäi kaivelemaan, kun en myöhemmin onnistunut löytämään vastaavaa mistään. Tätä on ihana pitää legginsien kanssa mekkona.


Nyt on tullut viime aikoina päivitettyä vaatekaappia kyllä urakalla. Pitäisi kai vähitellen käydä läpi seuraavaksi kesävaatteita ja katsoa, mikä tilanne niiden suhteen on.

torstai 26. maaliskuuta 2015

Menneen talven lumia

Koska takatalvi näyttää vähän iskeneen, niin nyt on hyvä aika kaivaa arkistoista vielä vähän talvisia kuvia, eikö? No, onneksi pihalla ei nyt ihan sentään näytä samalta kuin alla olevissa kuvissa. Ja tosiaan, ensimmäisessä kuvassa on kaksi koiraa, toinen hihna ei mene suoraan lumikinokseen. :D


Ehdin kyllä jo itse innostua lämpimistä säistä ja kaivelin kevyempiä takkeja & kenkiä esiin... Onneksi en ehtinyt pakata kaikkia paksumpia vaatteita vielä varastoon, koska nyt niille on ollut taas tarvetta. Mutta toivotaan, että tämä kylmeneminen on hyvin ohimenevää ja kohta saadaan taas nauttia aurinkoisista ja lämpimistä kevätkeleistä, jotka vihjailevat vähitellen lähestyvästä kesästä.


paita H&M      toppi Gina Tricot
toppi Gina Tricot     jakku Inspire
housut Jack & Jones     housut Seppälä

Yllä pari "shoppailuasua" tältä keväältä. Kovin vähän on tullut otettua asukuvia, koska melkeinpä päivittäin tulee kuljettua niissä collareissa tai muissa treenipöksyissä tanssitunnilta toiselle. Mutta se on sitten sitä kivempaa, kun saa välillä vetäistä päälle "ihan kunnon vaatteet". :)


Keväässä on yksi aika ikävä puoli näin koiranomistajan näkökulmasta. Nimittäin ne perkuleen kurakelit. Valkoinen koira ei ole kovin valkoinen kurasäässä tehdyn lenkin jälkeen ja pitkä karvakaan ei ole se kivoin mahdollinen varuste kun piha on vain yksi iso mutalammikko.

Bobo uuden lelunsa kanssa ja Veeti auttamassa sängyn petaamisessa.

Tästä syystä päätinkin tarttua saksiin ja lyhensin itse kummankin koiran turkkia. Mahanalusen ja tassut lyhensin todella lyhyeksi, jotta pestävää ja pyyhittävää lenkkien jälkeen olisi mahdollisimman vähän. Ja vaikka en mikään trimmaaja olekaan, niin onnistuin mielestäni hommassa aika hyvin. Käytän koirat ammattilasen leikattava vain noin pari kertaa vuodessa, muuten saksin itse kummankin turkkia kun se tuntuu aiheelliselta.


Yllä siis minun trimmaamani pojat ja alla vertailun vuoksi kaverukset vielä ihan amamttilaisen käsittelyn jäljiltä ehkä viime kesänä? Veetihän vedettiin ihan kaljuksi, kun oli sen verran päässyt takkuuntumaan pääkarvatkin, joten aika karun näköinenhän tuo on. Mutta kesäkuumalla hyvän viileä, eikä siinä kauan mennyt, että karva kasvoi siedettävän näköiseksi. Bobolle jätettiin kesällä päähän vähän enemmän karvaa.


Tämmöisiä koirakuulumisia tällä kertaa. Yllättikö takatalvi? Odotatko jo kesää?

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Pinkkiä hiuksissa ja sinistä silmissä

Kevät tulee ja siitä innostuneena päätin tuoda vähän väriä elämään. Tällä kertaa se tapahtui pinkin hiusmascaran ja sinisen rajauskynän & -ripsarin voimin. Satuin joskus ostamaan pari IsaDoran hiusmascaraa Carlsonin alesta. Tulee niin elävästi oman lapsuus mieleen! Muistan että mulla oli silloin joskus 90-luvulla turkoosi ja violetti hiusmascara! Voi niitä aikoja! Nostalgiasyistähän minä sitten sorruin nämä ostamamaan alesta, kun hintaa ei ollut montaa euroa.


Nämä hiusmascarat ovat siis lojuneet jo jonkin aikaa käyttämättöminä kaapissani ja nyt eräänä vapaapäivänäni päätin vihdoin ottaa ne kokeiluun. Onhan minulla sopivasti vaalennetut latvat hiuksissani, joten pinkki väri voisi jopa erottua hiuksistani!

Lähdin sutimaan mascaraa hiusteni vaalennettuihin osioihin. Silloin lapsenahan tällä tehtiin raitoja hiuksiin, mutta nyt halusin kokeilla pinkittää hiusteli latvat. Olisi kyllä varmasti helpompaa, kun olisi joku apuna, koska pään taakse oli aika hankala sokkona tätä sutia. Ja aika paljon ainetta saisi loppupeleissä laittaa, jotta lopputuoksesta saisi tasaisen. En itse nyt jaksanut olla niin pikkutarkka kuin olisi ehkä pitänyt olla, vaan sudin suht vähän mascaraa hiusten päälimmäisiin kerroksiin, annoin hetken kuivua ja harjasin hiukset läpi. Sen jälkeen kampa ja harja olivatkin aika pinkit. Mutta jäi sitä pinkkiä myös hiuksiinkin! 


Pinkki väri kyllä selkeästi haalistuu harjattaessa, joten lopputulos on aika hillitty. Olisin voinut levittää pinkkiä myös ylemmäs hiuksiini, mutta muistampa sen ehkä ensi kerralla. Mutta silti tämä oli minusta oikein kiva kokeilu ja sain hetkeksi uutta ilmettä hiuksiini.

Pinkki lähti pois heti seuraavassa pesussa, joten nämä hiusmascarat ovat ihan yhden illan juttu. Jos jännittää iskeä pinkkiä väriä hiuksiin, niin sitähän voi kokeilla vaikka ensin tämmöisellä mascaralla. Se kun on helppo pestä pois.


Värikokeiluni eivät suinkaan loppuneet siihen, vaan päätin tehdä silmiini rajauksen sinisellä Essencen Wawe Goddess 2in1 eyelinerilla (sävyssä 01 Life is Better When You Surf), joka on vedenkestävää. Se tarkoittaa lähinnä sitä, että tätä on todella hankala poistaa, jopa vedenkestävällä meikinpoistoaineella. Mutta ainakin tuote pysyy. Hieman helpompi poistettavuus olisi kyllä plussaa. 2in1 tämä on siksi, että tässä on kaksi päätä. Toinen ohuempi ja toinen paksumpi.

Saman kokoelman sävytetty huulivoide (02 Life Is Better When You Surf Ja kyllä vain, tällä sama nimi kuin rajauskynällä!) pääsi myös mukaan tähän meikkiin. Sävy on hyvin neutraali ja tämä on hyvin huulirasvamainen: pehmeä koostumukseltaan ja jättää huulet kosteutetun ja pehmeän oloisiksi. Käytän tuotetta usein ihan arkenakin, jolloin normaalisti turvaudun värittömiin huulirasvoihin, koska meikkini koostuu lähinnä kulmäkynästä ja ripsiväristä.


Sinistä laitoin myös alaripsiini Lumenen sinisellä Natural Code Color It! -mascaralla, jonka senkin olen napannut joskus alennuksestaehkä muutamalla eurolla. En nyt vielä mitenkään älyttömästi ole lämmennyt noille värillisille ripsareille, vaikka ihan hauska lisähän nämä ovat joskus meikkiin, kun haluaa jotain erilaista kokeilla. Ainakaa nämä Natural Codet eivät ihan kamalasti väriä ripsiin jätä, vaa lopputulos on todella hillitty. Kuvissa täytyy aika lähelle zoomata, jotta alaripsissä erottuu sitä sinistä. Mutta siellä sitä on. Kävi jo mielessä, että tätä sinistä ripsaria voisi kai kokeilla hiuksiinkin? :D


Testasin tässä meikissä myös ensimmäistä kertaa Lumenen Nude Perfection meikkivoidetta, jonka sain Livboxista. Sävy oli minulle hyvä, vaikka monet ovat sanoneet vaaleintakin sävyä liian tummaksi omille kalpeille kasvoilleen. Minulle se kuitenkin sopi hyvin. Tätä on sanottu myös todella nestemäiseksi ja sitä tämä kyllä on. Hyvin juoksevaa tavaraa. Meikkisieni ei siis varmasti ole tämän levitykseen se paras, koska tuotetta imeytyy paljon sieneen. Tuote on hyvin kevyesti peittävä, eli iho pitää olla hyvässä kunnossa, kun tätä käyttää. Lopputulos ei ole mitenkään erityisen mattamainen alkujaankaan ja oma ihoni kyllä alkoi kiillellä kun tunteja kului. Ei siis noussut mitenkään meikkivoidelempparikseni, mutta tulee tämä varmasta käytettyä pois tässä keväällä. Tuote sopii varmasti monelle, joka haluaa kevyesti peittävän tuotteen. Itse pidän ehkä vähän peittävämmistä, vähemmän juoksevsita ja selkeästi mattamaisemman lopputuloksen antavsita tuotteista. Tuotteen iso plussa on kyllä tuo pumppupullo, sitä on todella mukava käyttää ja lasipullo tuo jotenkin semmoisen luksusfiiliksen.

Muistavatko lukijat nuo 90-luvun hittituotteet eli hiusmascarat?

maanantai 23. maaliskuuta 2015

ABLECS15: Nature's Wonders

Viikon 5 toinen lakkaus tulee  vielä tässä. Teemana oli Nature's Wonders, eli löyhästi suomennettuna luonto. Keksin jo hyvissä ajoin, että tämä on oikea hetki testata pitkästä aikaa oikeita kuivakukkia kynsille. Ja lopputulos näytti sitten tältä.


Pohjalla oleva OPIn You Are So Outta Lime! oli hetkittäin hankala saada tallentumaan kameralle oikein, koska se on neon. Yllä oleva (insta)kuva on aivan liian sininen, mutta alla väri on vähän lähempänä totuutta. Tämä on jotenkin pastellisempi kuin monet muut neonvihreät. Kiva väri, ihanan keväinen mielestäni.


Kuivakukkien käyttö kynsillä ei ole mitään maailman helpointa tai nopeinta hommaa... Mutta harjoittelemalla oppii ja kukkia täytyy vain käsitellä varovasti. Tykkäsin tosi paljon noista pienistä vaaleanpunaisista kukista, jotka mahtuivat helpommin kynsilleni. Mutta ne olivat tosi hauraita ja monesta kukasta onnistuin murtamaan ainakin yhden terälehden. Violetit kukat taas olivat hieman liian kookkaita minun kapeille kynsilleni. Ainoastaan peukaloon kukka mahtui about kokonaan. Nämä violetit pysyivät kuitenkin helpommin koossa.

Tökin vielä dotting toolilla pisteitä kukkien kavereiksi kynsille violetilla ja vaaleanpunaisella Essencen lakalla, jotka sattuivat olemaan lakkauspöydälläni. Nimiä en kyllä tähän hätään muista.


Hankin joskus tässä talvella aika heräteostoksena OPIn viime kesän neonlakkoja Sokoksen alesta. Hinta niillä taisi olla 9e paikkeilla? Ne eivät ole päässeet vielä kynsille, mutta nyt kun kevät on taas tuloillaan, lakkaan kynteni varmasti pian myös Life Gave Me Lemonsilla ja Down To The Core-Alilla. Viimeisenä alla olevassa kuvassa on ihan eri kokoelman lakka, joka sekin oli Sokoksella alessa. Kyseessä on Coca-cola kokoelman Fanta, tosin suomiversiona eli cremenä. Tämän halusin nyt hankkia, koska minusta on hauska idea omistaa kummatkin versiot ja aion tehdä vielä lakkauksen, jossa käytän sekä tätä perus cremeä että sitä glitterversiota. :)


Viikon 6 lakkaukset on kyllä toteutettuna ja kuvattuna, kun vielä saisin siirrettyä ne koneelle ja sitten blogiin asti.

Oletteko käyttäneet ikinä kuivakukkia kynsillänne?

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Alennusmyyntivaatteita

Yksi suurimpia intohimojani ovat kynsilakat ja myös muu kosmetiikka. Niitä tulee ostettua usein ja sitä kautta vaatteiden ostelu on selkeästi vähentynyt. Niitä kyllä löytyy jo entuudestaan koko vaatekaapillinen. :D Ennen alkuvuoden alennusmyyntien alkua tuntui, etten ole ikuisuuksiin ostanut vaatteita. Olen oikeastaan tehnyt sen päätöksen, että pyrin ostamaan vaatteita vain tarpeeseen, eli jos esim vanhat farkut menevät rikki, niin tilalle ostetana uudet. Nyt alkuvuodesta olen kuitenkin innostunut hieman taas ostelemaan myös vaatteita, mutta melkeinpä kaikki olen ostanut alennusmyynnistä, joten paljoa ei ole tarvinnut mistään maksaa. Päätin tehdä pienen ostoskoonnin alkuvuoden alelöydöistä.


Koska kevät tulee, niin on tottakai aika ostaa uudet kevätkengät. Nykyään kun kuljen paljon treenivaatteissa, niin erilaisten tennareiden ja lenkkareiden osto on hyvinkin perusteltua, koska niitä tulee varmasti käytettyä. Hinnalla ei ollut näitä Puman kenkiä pilattu, maksoivatkohan 20e Budged Sportissa.


Kävin kiertämässä eri kauppojen alerekit ja nappasin H&M:ltä pitkän mustan topin (jossa kiva pitsiselkä) ja toisen mustan topin. BikBokista löytyi ihana kesämekko kympillä. Kyllä se kesäkin vielä tulee.


Gina Tricotista nappasin mukaan vain sellaisia juttuja, joita ei tarvinnut kokeilla, eli kaupahuivin ja pitkän topin. Kävin pyörähtämässä vielä toisenkin kerran H&M:llä (eri päivänä), jolloin mukaan tarttui yllä näkyvä sydänkuvioitu paita ja alla näkyvä mustavalkoinen paita, joka on ollut ihan yksi lempivaatteistani oston jälkeen. Paita on selästä avoin.


Sain työkaverilta vinkin, että Gina Tricotilla on kaikki alennustuotteet osta neljä 10e:llä. Joten pakkohan ne oli käydä tsekkaamassa. Ostin yhdet housut treenihousuiksi ja valkoisen kaulahuivin (samanlainen kuin yllä musta), sekä allanäkyvät vaatteet. Olen jo pidempään miettinyt, että haluaisin jonkun nahkhameen/-mekon/-shortsit, mutta en ole viitsinyt ostaa kun en tiedä paljonko niitä tulisi lopulta käytettyä. Nyt tarjoutui hyvä tilaisuus ostaa nahkahame kokeiluun.Tosiaan kaikki neljä vaatetta olivat yhteensä kympin. Kyllä kanantti! Olisi ehkä voinut ostaa kaksikin settiä, mutta en ehtinyt enempää sovitella vaatteita.


Nyt on tullut siis päivitettyä vähän vaatekaappiakin. Heitin myös pois muutamia kuluneita vaatteita, esim yhdet ihan puhkikulutetut farkut saivat lähteä. Ostinhan mä vähän aikaa sitten juuri sopivasti uudet tilalle.

Oletko tehnyt vaatelöytöjä alennusmyynneistä?