keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Bodypaintingia ja kuulumisia

Tervehdys taas kaikille muutaman päivän hiljaiselon jälkeen! Jotkut ovat ehkä odotelleet jo toista osaa mun messupostauksista ja sen olikin tarkoitus ilmestyä jo viikonloppuna. Näin ei kuitenkaan käynyt, koska viikonloppuna tapahtui jotakin aika yllättävää! Minulla oli nimittäin synttärit lauantaina ja se itsessää siis ei ollut mikään yllätys, vaan tiesin sen kyllä etukäteen. Yllätys oli se, että minulle oli järkätty salaa reissu Tallinnaan! Eli viikonloppu vierähti reissussa ja olin kotona vasta maanantaina.



Alkuviikko onkin mulla aina töitä täynnä keskiviikkoon asti, joten en ole ehtinyt tästä huipusta yllätyksestäkään aiemmin tulla kertomaan. Mut yllätettiin siis aivan totallisesti! Kiitos ihanalle avomiehelle ja äidille, jotka yhdessä tämän reissun järjestivät ja kustansivat! Mä en odottanut mitään näin hienoa ja spesiaalia mun synttäreille, vaika olinkin toivonut, etät tehtäis jotain erikoista ja ainakin juhlittais vähän jotenkin.



Kuvituksena tässä postauksessa on I Love Me -mesusjen kuvatarjontaa Bodypaintingin SM-kilpailusta. Nämä sopivat hyvin tähän välipostaukseen, koska muuten toisen päivän psotauksesta tulee turhankin kuvarunsas. Kävin räpsimäsäs kuvia maalausvaiheessa ja tottakai oli pakko seurata myös palkintojenjako, että tiesi mikä näistä uskomattomista mestariteoksista lopulta voitti. Aivan mielettömiä töitä kaikki! Ei voi kuin huokaillen ihailla, jotkut ne osaa! :)





Palataan vielä tähän synttäriyllätykseeni, josta kirjoittelen paremmin vielä kuvien kera kunhan saan vain kuavt siirettyä koneelle... Mutta nyt on pakko kertoa yksi juttu, nimittäin arvatkaapa mihin aikaan mulla oli herätys syntymäpäivänäni lauantaina? No klo4.15 ja mua ei mitenkään varoitettu tästä etukäteen. Iltavirkkuna ihmisenä voitte arvata, että oli aikamoista herätä tuohon aikaan.. Tai siis se herääminenhän ei oikeasti tehnyt edes tiukkaa kun olin nukkunut vain vajaan 4h, mutta kyllä sinä päivänä väsytti ja päikkärit oli ihan pakko ottaa, että jaksoi illalla edes vähän juhlia!



Aikainen herätys johtuitäysin siitä, että piti ehtiä klo7.30 lähtevään laivaan. Täytyy kyllä todeta,e ttä kellon siirtäminen taakse päin ei olisi voinut osua parempaan saumaan, nimittäin seuraavana yönä se tunti lisää nukkumisaikaa tuli enemmän kuin tarpeeseen!



Sen verran vielä nopeasti kerron, että shopapiltua tuli Tallinnassa ja lahjaksikin sain kynsilakkoja. :D Mä oon niin pitkään halunntu Tallinnaan lakkaostoksille, että sen takia tää reissu mulle kai järkäättiinkin. Ja ylipäänsä oli kiva päästä vähän kotoa pois ja syödä ravintolassa synttäreiden kunniaksi jne. Mutta tästä Tallinassa vietetystä viikonlopusta tulee vielä lisää juttua myöhemmin.

Alla näkyy kuvia bodypaintingin palkintojenjaosta, jossa oli kyllä haastavat kvuausolosuhteet. Oli hämärää ja olin aika kaukana, mutta muutamasta valmiista maalauksesta sain kuvan kuitenkin. Teemana oli muuten värien renessanssi.









Kaikki mallit kävelivät ensin catwalkin päästä päähän ja sitten kaikki kokoontuivat odottamaan jännittyneinä tuloksia. Kolme parasta tekivät vielä kunniakierroksen palkintojen jaon jälkeen, jolloin onneksi ehdin napata niistä edes jonkinmoiset kuvat.





Yllä siis voittajatyö ja alla vasemmalla kuvassa kakkoseksi tullut, sekä oikealla kuvassa kolmanneksi sijoittunut työ.

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Nail It!

Mä oon aina tykännyt kerätä omaan harrastukseen liittyvää kirjallisuutta ja lehtiä. Kynsiharrastukseni ei ole poikkeus, tosin tästä aiheesta ei ole vielä kovin paljoa kirjoitettu. Hankin aiemmin tosiaan erään suomenkielisen kynsikirjan, johon olin kovin tyytyväinen. Sen lisäksi olen kyllä jäänyt ihan koukkuun tähän Suomesta saatavaan englanninkieliseen kynsilehteen! Lehti on aiemminkin vilahdellut blogissani ja monet muutkin bloggaajat ovat siitä kirjoitelleet kun se alkoi ilmestyä Suomessa. Mielipiteet ovat vaihdelleet, mutta itse oon kyllä jotenkin kai yleensäkin aikakausilehdistä tykkäävä? Ainakin olen täysin ihastunut tähän lehteen ja käyn sen heti hakemassa kun tiedän uuden numeron ilmestyneen.



Yllä näkyy uusin numero, tai siis uusin Suomessa myynnissä oleva numero. Vähänhän me laahataan alkuperäismaata jäljessä, siellä mielestäni on jo uusi numero tullut uunista ulos...

Muistan lukeneeni jostain ja blogissakin olen joskus kirjoitellut siitä, että Suomessa on alettu kirjoittaa enemmän ja enemmän kynsistä. Ne ovat selvästi "in" tällä hetkellä. Kuitenkin lehtien sivuilla näkyvät vinkit eivät tunnu aina kovin ammattimaisilta ja lehtikuvien lakkauksien siistimisessäkin voi olla toivomisen varaa jne. Nämä jutut voivat mennä läpi "taviksille" ihan tosi asiallisina, mutta moni vähänkin enemmän kynsiharrastukseen perehtynyt kyllä kiinnittää helposti huomiota lehtien kynsijuttujen pieniin epäkohtiin... Kuitenkin on minusta mahtavaa, että kynsistä kirjoitetaan. Valitettavasti vain maailmalla näkyvät uusimmat trendit eivät kovin helposti ja nopeasti näy näissä suomalaisissa lehtijutuissa. Monesti voi tuntua, että "sen hetken must kynsien koristelutapa" loistaa poissaolollaan tai lehdissä esitellään jotain tyyliä tai lakkaa, joka itselle on ollut tuttu jo pitkään, koska se on ollut hitti ulkomailla jo pitkään. Siinä on ehkä yksi syy, miksi tykkään kovin paljon tästä Nail it! lehdestä. Sen kautta pääsen lukemaan hieman tuoreempaa tietoa siitä, mikä maailmalla on in ja mitä uusia kokoelmia/lakkoja eri merkeiltä on tulossa.



Ajattelin nyt esitellä vähän tarkemmin tuon Nail it! lehden aiempaa numeroa ja samalla perustella hieman, miksi tykkään niin paljon kyseisestä lehdestä.



Kyseinen lehden numero on kesänumero ja siksipä lehden sivuilta löytyy paljon kesäisiä neon värejä ja myös tekstuurilakat olivat vahvasti edustettuina. Lehden jutuissa vilahtelee kynsien lisäksi muita meikkejä ja myös vaatetusta & kenkiä. Näistä vaatteista ja kengistäkin voi löytää hyvin inspiraatiota kynsiin ja tässä numerossa onkin tehty kynsiin koristeluja kenkien innoittamana. Tästä numerosta löytyy myös juttu, jossa kynsilakka on yhdistetty johonkin tiettyyn hajuveteen ja käsittääkseni joka numerosta löytyy vielä sivun mittainen juttu, jossa on toteutettu "minimaalinen" ja "maksimaalinen" koristelu kynnelle ja inspiraationa on ollut jonkin catwalkilta bongattu muotivaate.



Monesti jutuissa on selitetty miten kynnet saa aikaan ja listattu käytettyjä lakkoja jne, jolloin ne toimivat hyvinä tutoriaaleina. Itse tykkään kyllä tehdä kynsiä ihan vain katsomalla inspiraatiokuvaa, en tarvitse välttämättä mitään askel askeleelta etenevää ohjeistusta, miten saan toteutettua kyseiset kynnet. Tykkään tässä käyttää vähän omaa mielikuvitusta ja päätellä itse, miten lakkaus on saatu aikaan.

Tässä kyseisessä numerossa oli minusta jännittävää se, että tekstuurilakkauksiin ei aina tarvinnutkaan tekstuurilakkaa, vaan sen voi loihtia vaikkapa hienon rantahiekan avulla. Aika hurjaa ja kekseliästä! Tätä lehteä lukiessa saa paljon lisää vaihtoehtoja, eikä aina tarvitse toimia perinteisellä ja helpoimmalla tavalla, vaan luovuus on sallittua. :) Silti itse kyllä taidan olla sen verran perinteinen, että liputan tekstuurilakkojen perään ja luon omille kynsilleni jatkossakin tekstuurin ihan sille tarkoitetulla lakalla...



Lehdessä on myös tietenkin muutama kunnon "muotijuttu", jossa pääosassa ovat vaatteiden sijaan totta kai kynnet ja niiden näyttävät koristelut/lakkaukset. Nämä ovat minusta aina hirmu inspiroivia ja aina löytyy jokin koristelutyyli, jota minäkin haluaisin omille kynsilleni kokeilla.

Lehdessä on lisäksi paljon mainoksia ja tiedän sen ärsyttävän joitakin lukijoita. Itseäni tämä ei kuitenkaan haittaa, koska minusta mainoksetkin ovat hyviä inspiraation lähteitä ja alla näkyvässä Color Clubin mainoksessa on jopa itsessään sanallinen ohjeistus, miten voit luoda mainoskuvassa näkyvän lakkauksen. Tämän helpommaksi ei homma paljoa voisi mennä. Ei tarvitse edes arvailla, mitenhän tuokin lakkaus on tehty...



Kyseisessä numerossa (ja tässä lehdessä yleensäkin) on siis mielestäni todella paljon juttuja, joista voi poimia inspiraatiota omien kynsien koristeluun. Ehdottomia suosikkejani on snapshot aukeamat, joihin on kerätty kynsiharrastajien lähettämiä kuvia aina jollakin tietyllä teemalla. (Lisää kuvia samalla teemalla löytyy netistä ja seuraava aihe ilmoitetaan aina instagramissa.) Tässä numerossa teemana oli sininen. Lehdestä löytyi 26 erilaista sinistä lakkausta ja ne olivat kaikki mielestäni sellaisia, että kuvan perusteella voisin yrittää vastaavaa lakkausta toteuttaa itselleni. Lehdessä esitellään myös eri julkkisten kynsiä/lakkauksia ja minusta niitäkin on kiva seurata.

Joka lehdessä on osio, jossa voi kysyä kynsiin liittyviä kysymyksiä. Myös pääkirjoitus on aina hauska, koska sen yhteydessä esitellään päätoimittajan sen hetkiset kynnet. Lisäksi lehdessä on osio, jossa kynsibloggaajat esittelevät luottotuotteitaan ja kertovat kynsiharrastuksestaan. Lehdessä on siis paljon luettavaa ja vaikka lehti onkin yleensä jossain määrin sidoksissa vuodenaikaan, jolloin se ilmestyy (kesällä paljon vinkkejä, mikä sopii rannalle jne), eivät lakkausideat minusta vanhene. Saman lakkauksen voi toteuttaa eri vuodenaikana vaikka eri väreillä ja eihän kukaan ole kieltänyt lakkaamasta kirkkailla väreillä keskellä synkkää syksyä. Näin ollen vanhoistakin numeroista voi löytää uusia ideoita ja lehdistä bongattuja vinkkejä voi käyttää hyvin vuosienkin päästä, vaikka ne eivät olisikaan juuri sillä hetkellä sitä "kuuminta hottia". En minä ainakaan koristele kynsiäni sen perusteella, mikä on nyt muotia, vaan sen perusteella mikä kivalta tuntuu ja millaista koristelutyyliä haluan sillä kertaa kokeilla.

Onko muilla kokemuksia Nail It! lehdestä tai muista kynsiaiheisista lehdistä ja mitä niistä yleensäkin tykkäätte?

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Laivalta

Mun avomies kävi jokin aika sitten laivalla juhlimassa hyvän ystävänsä polttareita ja sain sieltä stten tuliaisia. Nyt täytyy nolona myöntää, että oon unohtanut esitellä nämä ihanat tuliaiset blogissani! Instagramissa olen kyllä näitä ehtinyt jo hehkuttaa. :) Annoin itseasiassa vähän rahaa hänelle mukaan ja pyysin tuomaan kynsilakkoja. :) Sain kyllä enemmän kuin odotin!



OPIn lakkoja oli vain perusvalikoimasta, joten jäin valitettavasti ilman kausikokoelmien ihanuuksia, mutta sain muutamia (tai ehkä enemmän kuin vain muutaman?) hyviä peruslakkoja. Pyysin jotakin hyvää "perus punaista" ja jännityksellä odotin, miten mies tuon tulkitsee. Käsittääkseni tähän pyyntöön oli vastauksena Color So Hot It Berns. Hyvä valinta mielestäni. Pinkki lakka on Koala Bear-Y ja pinkkejähän ei voi ikinä olla liikaa. Tuo ylläripunainen on kai sitten se kakkosvaihtoehto sille "perus punaiselle" ja kyseessä on I'm Not Really a Waitress, jonka hankkimista olen jo pidempään miettinyt. Pyysin myös jotakin kivaa lilaa lakkaa ja siihen tarkoitukseen minulle hankittiin A Grape Fit!, joka mielestäni oli oikein osuva valinta. Viimeisenä ihan nimensä puolesta minulle sopiva lakka, nimittäin Princesses Rule!, joka on kai aika must have kaikkien lakkaharrastajien keskuudessa, vaikkei tämä mikään kovin erikoinen lakka ole?

Sitten se todellinen yllättätys, meinaan olen nyt sitten Chanelin kynsilakan onnellinen omistaja. :)



Tämä sävy Azuré oli viime kesän ehdottomia muotivärejä ja avomies osti tämän ihan itse omilla rahoillaan minulle tuliaisina! Olin aika otettu ja lakka on kaiken lisäksi tosi kauniin värinen! Lakka on turkoosi, joka luonnossa taittaa hyvin paljon vihreään, mutta kuvissa siihen saa hyvin sinertävänkin sävyn näkyviin. Alla kuvaa lakasta tikulla, tosin ei mitenkään erityisen hyvässä valaistuksessa, vaan iltamyöhään pöytälampun valossa, mutta kuitenkin.



Lisäksi sain tietenkin vielä karkkia, koska eihän laivalla voi käydä ostamatta karkkia. Ja lakupiippuja on pakko tuoda aina! Ne on ihan parhautta ja jotenkin vaan niin legendaarisia, kun näitä on tullut syötyä ihan pikkulikasta asti.



Lisäksi boonuksena vielä sain Krista Siegfridsin nimmarikortin, jonka takana oli vielä omistuskirjoitus mulle! Krista oli ollut laivalla keikalla ja sulhanen seurueineen oli päässyt juttelemaan Kristan ja tämän keikkaporukan kanssa. Jossain siinä sitten munkin mies päätti kysäistä Kristalta nimmaria mulle kotiin viemisiksi. Vähän oli kortti rypistynyt yhdestä kulmasta, kun se oli kulkenut illan housujen taskussa, mutta musta aika söpöä, että mies muisti näin ajatella mua siellä laivallakin. Kristahan on aika ihku! :)



Onko muut tehneet kivoja lakkalöytöjä laivalta?

P.S. Kaikki blogit pursuilee nyt postauksia I Love Me -messuista ja mullakin ois tulossa niistä juttua kun vaan saan kuvat muokattua ja valkattua postauksiin. Oon nyt reissailemassa kun on syysloma ja siksi vähän epäaktiivisesti tietokoneen ääressä, joten toivottavasti ei tule ne messuhöpinät jo ihan korvista ulos siinä vaiheessa kun mä niistä ehdin kirjoitella. :)

tiistai 15. lokakuuta 2013

Siivousvimma osa 1: Kun tyttö päätti järjestellä kynsilakkansa...

Olipa kerra ilta, jolloin olohuoneessamme vallitsi tällainen kaaos...



Päätin meinaan järjestää koko kynsilakkavarastoni uudelleen. Tämä neronleimaus tuli siitä, että olen nyt jo pidempään miettinyt, että haluaisin saada lakkani laatikoihin merkeittäin. Tähän asti lakkani ovat olleet värien mukaan jaoteltuna noihin mustavalkoisiin laatikoihin, jotta löytäisin helposti haluamani sävyn aina tietystä väristä. Nyt kun olen alkanut tikuttaa lakkojani, olen päättänyt järjestää tikut väreittäin. Eli sopivat värit löytyisivät helposti tikkuja selailemalla, eikä haittaisi, vaikka itse lakat olisivat merkeittäin laatikoissa. Näin ollen olisi helpompi hahmottaa montako lakkaa minulla on miltäkin merkiltä ja saisin ehkä helpommin toteutettua ne merkkiesittelytkin bogissani!



Siinä sitten vaan tuumasta toimeen... Olihan se aikamoinen näky kun levittelin kaikki lakat ympäri olohuonetta ja aloin miettiä, mihin laatikkoon tulevat OPIt ja mihin China Glazet... Isojen mustavalkoisten laatikoiden lisäksi mulla on lakkoja pienemmissä pahvilaatikoissa (näkyy kuvassa yllä), joita olen itse päällystänyt lehdistä leikatuilla kuvilla.



OPIt pääsivät tuollaiseen pahviboksiin, jonka sujautin toiseen mustavalkoiseen laatikkoon päällimmäiseksi. Lakkojen alla mulla on tyhjiä cd-levyjen koteloita yms turhaa, joita en erityisemmin kaipaa, niin ne voivat hyvin majailla lakkojen alla. OPIn lakkojen kanssa samaan laatikkoon mahtui vielä muutama Sation, Nfu Oh ja Dermosil. Toisella puolella laatikkoa ovat jo tikuille swatchatut lakat, toisella puolella ne swatchaamattomat.

Laatikko 1
Yllä näkyy siis ensimmäinen lakkalaatikkoni, jossa lakkoja on vain tässä "yläkerroksessa" ja pohjalla on muuta roinaan. OPIen kanssa samaan laatikkoon heitin vielä eri päällyslakkoja, ison pullon kynsinauhaöljyä ja erilaisia koko kynnelle tarkoitettuja siirtokuva ja tarroja. Alempana kuvassa näkyvät mm kynsikiekkoni, water decaleille tarkoitettu kippo ja muutamia lakkoja. Alla vielä tarkemmin kuvattuna, mitä lakkoja yllä olevan kuvan alareunasta löytyy.

Valkoisessa laatikossa mulla on A Englandin, Zoyan, Kikon ja Sally Hansenin lakkoja. Myös yksi ainokainen Alessandron lakkani päätyi tähän laatikkoon.



Mustaan pieneen rasiaan sopivat juuri Perfectin glitterini ja niiden seuraksi pari lämpötilaan reagoivaa lakkaa.

Alla olevassa kuvassa näkyy myös laatikko, joka on indie-lakkoja varten. Mukan myös ainoa Butter Londonin lakkani ja Deborah Lippmannin lakat.



Indiealakat pääsivät muutaman muun rasian kanssa toisen laatikon päällimmäisiksi.

Laatikko 2
Mustassa rasiassa on markettilakkoja: kuten Lumenea, Seppälästä saatavia merkkejä, Rimmeliä, L'Orealia, Gina Tricotin lakkoja, jne.



Golden Rosen lakat (kaikki tekstuurit, glitterit ja matat sulassa sovussa) ovat omassa rasiassa ja seurana ovat Tiina Vanhatapion lakat.



Lisäksi minulla on tuollainen ylitse pursuileva pyöreä rasia, johon keräsin kaikki "näitä haluan käyttää seuraavaksi" lakat. En sitten mene sanomaan mitään tämän toimivuudesta kun tosiaan voitte nähdä miten täys se on... :D



Näiden kaikkien irtorasioiden alta löytyy kaksi Ikeasta hommattua laatikostoa vai miksi noita lokeroihin jaettuja juttuja pitäisi kutsua? Niitä on kaksi päällekäin ja ylemmässä on lakkoja mm. Essenceltä, Models Ownilta, Essieltä, Orlylta, Catricelta, Wild & Crazylta ja muutamilta sekalaisilta merkeiltä, joita en omista kuin 1-3kpl. Jostain syystä en ollut napannut tästä kerroksesta mitään kuvaa. Näiden alla on vielä toinen lokeristo, joka näkyy alla. Eli yhteensä tässä laatikossa on lakkoja ja kynsitavaraa ihan jopa kolmessa kerroksessa.



Toisen mustavalkoisen laatikon "alakertaan" keräsin vähän vähemmän käytössä olevia juttuja. Täällä majailevat nyt avaamattomat päällys- ja aluslakat, crackleja, leimauslakkoja, magneettlakkoja, kaviaarisettejä, koristelulakkoja ja "muuta krääsää", kuten tyhjiä lakkapakkauksia, joihin voi joskus pakata kynsilakkoja niitä lähetettäessä. Myös Sally Hansenin kynsitarrat ovat täällä, kun nuo paketit tuntuivat menevän juuri sopivasti täytteeksi tuohon isoimpaan lokeroon.

Mainitsin jo aiemmin postauksessa, että mulla on myös kaksi pienenpää pahvilaatikkoa (itseasiassa Ärrä boxeja alkujaan), joihin säilön lakkoja, kun haluan niiden olevan mahdollisimman helposti saatavilla, enkä siksi tykkää laittaa niitä kovin moneen kerrokseen noihin isompiin laatikoihin. Alla näkyy näiden kahden laatikon sisällöt.



Ensimmäisessä näistä on lähinnä Color Clubin lakkoja ja loput laatikosta täytin randomisti muilla merkeillä, joita mulla sattuu olemaan useampia. Laatikosta löytyy siis lisäksi vielä Flormarit, Nubarit, Sinful Colorsit, Maybellinet, La Femmet, Ruby Wingit, Leticia Wellit, Snow Crystalit, Mereneidin lakat ja Miyot.



Toiseen pahvilaatikkoon laitoin China Glazen lakkani (joita oli yllättävän vähän) ja seuraksi Yes Loven (+ pari vastaavaa halpislakkaa) & Kleancolorin lakat. Jälleen toisella puolella laatikkoa ovat ne jo swatchatut Chinat ja toisella puolella swatchausta odottavat. Tänne laatikkoon laitoin vielä kynsitarrat, kun tilaa jäi.

Näiden laatikoiden lisäksi mulla on yksi laatikko, jossa on kaikkia pakkausmateriaaleja, esitteitä ja mun leimaustarvikkeeni. Siitä kuvaa alla.



Leimaustarvikkeet ovat tuolaisessa matalassa rasiassa, joka on itseasiassa yhden mustan rasian kansi, mutta toimii hyvin leimaustarvikkeille omana rasiana, kun ei tarvitse olla tuon korkeampia reunoja.

Mun kynsien lakkauspöytänä toimii usein tuommoinen matala arkku, jonka reunalle keräsin muutaman purkin täynnä viiloja, kyniä, siveltimiä yms krääsää.



Ja alla vielä kuva kaikista laatikoista kiinni ja hyvässä järjestyksessä. Tuossa kolmannessa mustavalkoisessa isossa laatikossa on aikakauslehtiä. Ja tuo keltainen laatikko pitäisi päällystää kuten nuo pari muuta pientä laatikkoa, on meinaan aika hirveän näköinen tuommoisena keltaisena.



Lopputulos oli siis ihan siisti, vaikka aikamoisen sekamelskan sainkin aikaan lakkoja järjestellessäni. Ja oon kyllä tykännyt nyt tästä järjestelmästä, että lakat ovat merkeittäin. Yritän nyt tikuttaa lakkojaparhaani mukaan, että saisin ne tikutettua väreittäin, jolloin sitten olisi helppo löytää se tarvittava värisävy jne. Yllättävän vähän olen kokenut ongelmaksi tämän merkeittäin järjestelyn, vaikk aiemmin olin ehdottomasti sitä mieltä, että lakat täytyy olla väreittäin jaoteltuna, jotta niitä voi järkevästi käyttää.

Onko teillä lakat väreittäin vai merkeittäin ja missä säilytätte niitä?