torstai 29. marraskuuta 2012

Uusi perheenjäsen!

Mun piti alunperin tulla vain vinkkaamaan teille lukijoille eräästä sivustosta, jonka kautta voi adoptoida Romaniasta ja Virosta kissoja & koiria. Kyseessä on Rescueyhdistys Kulkurit. Jonkin verran on tullut selailtua sivustoa, josko siellä olisi joku sopiva pieni kaveri Veetille... No nyt voin samalla ilmoittaa, että meidän perhe kasvaa yhdellä jäsenellä ja Veeti saa "pikkuveljen"!Parissa päivässä on tapahtunut todella paljon, koska koira oli jo ennen yhteydenottoani tulossa Suomeen kotihoitoon. Nyt kun lopullinen koti löytyi (mun luota), niin "sijaiskotia" ei tarvita ollenkaan, vaan koira tulee suoraan minulle. Eli äkkiä oltiinkin sitten sopimassa aikatauluja, koska ollaan koiraa vastassa Helsinki-Vantaalla! Jännää! Mä olen ihan täpinöissäni! Ja kotiin piti käydä äkkiä hankkimassa remmit ja kipot toisellekin koiralle.

Itse olen piddempään jo ajatellut, että ois ihana hankkia koira jonkin tämmöisen järjestön kautta ja tavallaan pelastaa koira, joka on esim elänyt jossakin kadulla tai tullut muuten hylätyksi. Luulin jopa, että mun eka koira vois olla jo tämmöinen "pelastettu", mutta sitten Veeti vei mun sydämen. :) Nyt pääsen vihdoin toteuttamaan tän unelmani auttaa kodittomia koiria. Ihanaa! Postailen pikkuveikasta teille kuvia kun saadaan se kotiin. Ihan pennusta ei ole kyse, koska koira on jo noin 2-vuotias.

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Kohta se on jo joulukuu

Pitäisi kai jotenkin yrittää virittäytyä joulumielelle, kun joulukuukin alkaa kohta? Ehkä teen jotkut jouluiset kynnet ja sillä päästään tunnelmaan?

Mulla oli suunnitelmissa tilata Bundle Monsterilta kauan himoitsemiani laattasettejä joululahjaksi ja sopivasti sinne tuli jotkut aletkin. Mutta jostain syystä ei homma oikein ottanut toimiakseen, vaikka oon ymmärtänyt, että BM:n sivulla käy kyllä Visa Electron. No ei käynyt kyllä mun kortti sitten sinne millään... Syytä en vieläkään tiedä tarkalleen (muuta kuin että "hylättyä" tuli vain ilmoituksena) ja nyt ärsyttää kun katevaraukissa on monta kymppiä ja joudun odottamaan 20 päivää, että saan ne rahat uudestaan käyttööni. Että taitaa jäädä nyt tilauskettekemättä, vaikka olisn halunnut ne hoitaa ennen ens vuoden tullirajojen muutoksia.Hmph.

No, iloisempii aiheisiin, eli kynsiin!

Tein tämmöisen "pikalakkauksen", kun vanhat lakat oli jo niin rupsahtaneet ja seuraavana päivänä piti tehdä joku siisti nude lakkaus videokuvausta varten. Eli välipäiväksi jotain muuta kuin nudea, meinaan kimmellystä. :)Käytin nyt varmaan ekaa kertaa Wild & Crazyn Pink Bikiniä ja päälle laitoin vielä OPIn Save Metä. Oon jo pidempään miettinyt, mihin tuon tikkuhilelakan voisin yhdistää. Koristelin lakakuksen muutamilla tähtitarroilla. Nopeaa ja yksinkertaista. Pink Bikiniä laitoin useamman kerroksen, muistaakseni kaksi. Jos en olisi laittanut päälle tuota glitteriä, niin ois ehdottomasti tarvinnut kolmannen kerroksen.

Kuvat on otettu salamalla, koska en ole ikinä valoisaan aikaan kotona ja "valoisa aika" on aika hämärää ollut viime aikoina. :DYllä oikea käsi, jossa kahdessa sormessa tähtitarroja. Alla taas vasen käsi, johon laitoin kolmeen sormeen tarroja. Ajatuksena oli siis "joka toiseen sormeen tarra", kun pidin käsiä vierekkäin.Vähän lapsettava lakkaus ehkä? :) Mutta silti ihan hauska ja tässä tuo tikkuhile näytti musta kivalta, ei liian hallitsevalta. Koko komeuden muuten viimeistelin tuoksuvalla päällyslakalla ja pakko nyt hehkuttaa, että mä oon ihan koukussa näihin Color Clubin tuoksuviin päällyslakkoihin. Nukkumaan mennessä on ihana haistella kynsiään.. :DMulta löytyy kolme eri tuoksua. Olen käyttänyt oiekastaan vasta tuota violettia (vasen reuna) Mimic lakkaa, jonka on tarkoitus tuoksua YSL:n Parisiennelta. Keskellä kuvassa on Copycat (eli Burberryn Classic) ja oikeassa reunassa on Dead Ringer, jonka on tarkoitus tuoksua Marc Jacobsin Daisylta. Dead Ringerin olen hankkinut Huuto.net:stä, muut Cesarsilta. Nämä olivat jossain vaiheessa alessa ja olen niin tyytyväinen, että tuli pari hankittua, koska nämä ovat ihania! Tuoksu on mieto, mutta säilyy hyvin kynsillä. Pikuivattajia nämä eivät ole, mutta käytän näitä aina kun pikakuivattaja ei ole must ja esim tarrojen kanssa nämä ovat parempia kuin pikakuivattaja, joka helposti käpristää tarroja.

Mä tykkään siis ihan tuoksuvista värilakoistakin, mutta noi päällyslakat on tietty tosi käteviä, kun minkä tahansa lakan saa tuoksumaan. Vaikka lakat eivät täysin värittömiä ole, niin ei nämä minusta pahasti "värjää".

Onko muilla tuoksuvia lakkoja?

maanantai 26. marraskuuta 2012

Videokuvausta ja kehonkoostumusta

Otsikosta voi ehkä päätellä, että pitkästä aikaa tulee vähän kouluun liittyvää asiaa. Viime viikko meni nimittäin monessakin mielessä jännissä merkeissä ja ajattelin vähän kirjoitella, mitä kaikkea tuli puuhattua.

Ensinnäkin maanantaina kuvattiin koululla videota, joka on meidän nykytanssin projekti ja se tullaan julkaisemaan viikolla 50. Videot (teimme pienryhmissä yhteensä kolme videota) heijastetaan musiikkikeskuksen valohallin seinään ja niiden pitäisi olla nähtävillä koko viikon. Teimme lyhyitä parin minuutin pätkiä ryhmissä ja videot tulevat pyörimään peräkkäin aina kun tila on avoinna. Haastetta tuo tiiliseinä (ei siis mitään valkeaa kangasta tasutalla), johon video heijastetaan ja tietenkin myös se, että videoiden teko on meille aika vierasta hommaa. Mutta saimme kuvattua hyvin materiaalia maanantaina, jota nyt siis editoidaan. Jännittää, mitä saamme aikaan! Kuvauksessa ja editoinnissa meillä on mukana muotoilupuolen opiskelijoita. Eräs muotoilupuolen opiskelija teki meidän videoon myös taustamusiikin. Ja meidän ryhmä antoi ainakin aika vapaat kädet muotoilupuolen opiskelijoille editoida materiaaliamma, jotta heidänkin kädenjälkensä näkyy lopputuloksessa. Me tanssinopettajathan suunnittelimme liikemateriaalin ja videoita lähdettiin tekemään aika lailla meidän ideoidemme pohjalta.

Videot kuvattiin sinisellä taanssimatolla ja sinisellä taustakankaalla, jotta meidät tanssijat pystyi erottamaan muokkaamalla taustasta. Siispä oli tärkeää myös se, että hiukset oli tiukasti kiinni, eikä miten sattuu pörhössä. Ja itse ainakin tein mielestäni kivan ja näppärän lettikampauksen, jonka haluan tässä samalla esitellä.Letitin hiukset raskikselle alaviistoon ja jatkoin letittämistä vielä "normaalisti", kun korva tuli vastaan. :D "Ylimenneen" osan taitoin päätä vasten ikään kuin nutturaksi letin alle ja käänsi vielä ponkkarin ja hiustupsun tuonne lettien alle piiloon. Lopputulos oli musta tosi kivan näköinen ja voisin tätä kampausta käyttää muutenkin.

Saikohan tosta mun selityksestä mitään selvää? :D
Kuvat otin videon kuvausten jälkeen, jolloin lattialla kierimisen johdosta kampaus ei ollut kyllä enää niin päänmyötäinen kuin kuvausten alkaessa. :)Viime viikolla kävin myös kehonkoostumuksen mittauksessa. Ensimmäistä kertaa elämässäni. Tähän tarjoutui mahdollisuus, koska meillä on yhteistyötä fysioterapian opiskelijoiden kanssa ja heidän on tarkoitus suunnitella meille kehonhuolto-ohjelma ja ohjata meitä oheisharjoittelussa mahdollisimman henkilökohtaisesti. Inbody (eli kehonkoostumuksen mittaus) oli mulle ennestään aika vieras juttu. Tosin sen tarjoaman informaation koin heti kyllä ehdottoman hyödylliseksi ja olin heti valmis mittaukseen. Mittauksessa siis seistään laitteen päällä kahvat käsissä ja laite mittaa kehon koostumuksen sähköimpulsseja hyödyntäen kai. Tuloksesta selviää paljonko kehossa on rasvaa, paljonko sitä on sisäelinten ympärillä, paljonko soluissani on vettä, proteiinimassa, lihasmassa, onko oikea ja vasen käteni saman painoisia jne. Paljon siis kaikennäköistä informaatiota. Kaikki tulokseni olivat normaalien viitearvojen sisällä, joten siinä mielessä ei mitään hätää ja voin olla tulokseen tyytyväinen. Lihaksia tietty vois olla enemmän ja rasvaa vähemmän, joten lihaksien kasvattamiseen tässä voisin alkaa panostaa oheisharjoittelussani. :)

Mittausta ennen piti olla 12h syömättä & juomatta, joka teki kyllä aika tiukkaa. Varsinkin kun ensin oli ollut koko päivän koulussa ja sitten vielä illan opettamassa. Ja kotona oli tietenkin koko loppuillan ihan hirveä nälkä. Aamulla oli myöskin ihan hirmuinen nälkä, vaikka mä oon tosi huono aamusyöjä. Testiin jälkeen läksinkin vauhdilla aamupalle. :)

Aiemmin viime viikolla meillä oli jo heidän järjestämä kuntotesti. Siellää poljettiin pyörällä, tehtiin askelkyykkyjä, rutisteltiin vatsalihaksia ja katsottiin myös jalkapeilillä meidän seisoma-asentoa. Kaikki hyvinkin tärkeää ja mielenkiintoista tietoa meille tanssinopettajaopiskelijoille. Ja ihan kunnialla mä kai siitä testistä selvisin. Ainakin vatsa- ja selkälihaksista sain täydet pisteet.

Fyssarit kävivät jo aiemmin syksyllä seuraamassa tanssituntejamme, jotta tietävät vähän, millaiseen rasitukseen meidän kropat joutuu tuossa koulutuksessa. Jatkossa tavataan niitä fysareitamme kahdenkesken (tavoitteena kerta viikkoon), vaihdetaan kuulumisia sähköpostilla ja suunnitellaan meille jokaiselle sopivaa oheisharjoittelua. Mahdollisuus on ehkä hierontaankin, joka ainakin musta kuulostais aika täydelliseltä! :)

Tämmöisiä jänniä juttuja siis menossa koulussa. Tästä yhteistyöstä fyssariopiskelijoiden kanssa ollaan haaveiltu ihan ykköseltä asti, joten mahtavaa kun se vihdoin toteutuu. Me ollaan ekat koekaniinit ja jos tää toimii hyvin, niin varmaan perinne jatkuu.

Nälkäpeliä

Tämän kertainen mainostukseni ei liity mitenkään kynsiin, mutta itse ainakin olisin innostunut tämmöisestä arvonnasta kuulemaan, joten jaampa tämän teidän kanssanne. Jos vaikka sieltä ruutujen äärestä löytyy muita Nälkäpeliä fanittavia? Itselläni on vielä kirjasarjan lukeminen kesken, mutta tarkoitus ois kaikki kirjat saada luettue ennen kuin ne tulee leffoina. Onneksi leffojen ilmestymistahti ei ole kamalan tiheä...

Mutta asiaan! Matkijanärhi fanisivusto arpoo itsetehtyjä fanituotteita ja arvontaan voi osallistua helposti sähköpostilla tai foorumin kautta. Lisäinfoa arvonnasta löytyy täältä. Alla kuva palkinnoista.Suosittelen lämpimästi kaikille myös foorumille liittymistä. :)

Onko muita Nälkäpeliin hurahtaneita?! :)

torstai 22. marraskuuta 2012

Shop-a-holic

Lupasin edellisessä psotauksessa esitellä taas kynsiostoksiani. Nyt on ollut monessa paikassa hyvät alennukset, joten olen antanut itselleni luvan hamstrata halpoja lakkoja ja vuoden vaihteessa alkaa sitten ostolakkoja ja projekti, jossa pyrin käyttämään kaikkia kokeilemattomia lakkojani.

Kyllä sitä kai joskus saa itseään hemmotella? :)

Edeellisen postauksen viimeinen kuva kertoi, että postissa odottaa neljä "isokokoista kirjettä". Tämmöisiä juttuja niistä sitten kuoriutui:Ihanat kynnet -nettikaupassa oli China Glazen lakkoja alessa ja ostin mm. On Safari kokoelmasta lakkoja. Alkujaan tuo kokoelma ei minua erityisemmin kiinnostanut, mutta lopulta siitä löytyi neljä lakkaa, jotka nyt koin "pakkohankinnoiksi" ja olisihan sieltä voinut vielä pari lisääkin tilata. Safarien kaveriksi ostin vielä Aquadelicin.Mukaan taarttui myös kaksi purkkia hileitä, kun olivat alessa. Kaupa päälle tuli hyrrällinen erivärisiä mikrohelmiä! Miten ne tiesikään, että mä oon suunnitellut tässä erilaisia helmikuorrutteisia kynsiä jo pidempään ja hamstrannu niitä varten mikrohelmiä!? :)Ihan rauhassa en saanut ostoksiani kuvata olkkari matolla, sillä eräs kaveri tuli vähän keskeyttämään...Veetin mielestä kuplamuovi oli ihan selkeästi kiva leikkikalu, mutta välillä sitten puruluu kiinnosti paljon enemmän, joten hetken pureskelutauko ja sitten taas kuplamuovin kimppuun... Kovasti myös lakkapullot Veetiä kiinnostavat, kaikki piti käydä nuuhkimassa. :D

Muista kuorista paljastui Love it!:n tilaukseni, ostoksia facebookin kynsikoristekirppikseltä ja Models Ownin kimppatilauksen lakkoja.Love it!:ssa on tämän kuun Deborah Lippmannin lakat -15% ja mielestäni tämä tarjous oli pakko hyödyntää! Sain hankittua siis yhden DL:n lisää ja toivelistaltani poistui samalla Let's Go Grazy. Olisi tehnyt mieli kyllä tilata useampikin, mutta nyt tuon ykköshimotukseni päätin kotiuttaa. Pari DL:n lakkaahan multa jo löytyy kun tilasin pari kuukautta sitten ne ensimmäiseni. Love it! on kyllä verkkokauppa, jota voin suositella lämpimästi. Toimitus on nopeaa ja lakat on aina pakattu huolella. Yksittäinen lakka tulee pehmustetussa kirjekuoressa erillisiin pehmusiteisiin käärittynä. (Ja lakassahan on itsessään jo tuo muovipaketti.) Kaksi lakkaa tai enemmän tulee ymmärtääkseni sitten jo pahvilaatikossa runsaiden pehmusteiden seassa, joten ei pitäisi särkyä matkalla.

Kirppikseltä sain hankittua ensimmäiset Bondini eli On Her Majestys Secret Service ja The Living Daylights. Kirppikseltä ostin myös kultaisen ja hopeisen China Glazen leimaukseen. Models Ownilta oli pakko hankkia vielä se yksi puuttuva Mirrorball eli Disco Inferno. Uudesta Wonderland kokoelmasta hankin Northern Lightsin. Lisäski hankin vielä Mystic Mauven.

Eikä ne paketit tähän suinkaan loppuneet! Cesarsin alet oli myös pakko hyödyntää ja matkahuollon kautta tilaus tulee suht edullisesti perille lähi-Siwaan. Kätevää! :)Alennuksessa oli vanhempia Color Clubin lakkoja ja nyt päätinkin hankkia puuttuvat Take Wing kokoelman lakat (ylärivi) + Wink, Wink, Twinklen, jota olen havitellut jo pidempään. Nyt mulla on muuten ensimmäinen kokonainen kokoelma hallussani. Myös Port-folio löysi tiensä ostoskoriini, vaikka oli nomraalihintainen. Tämä on uutuuskokoelmista se ehdoton lakka, joka oli pakko saada. Ostin myös yhden glitterisen magneettilakan, koska ei noita glittereitä vaan voinut vastustaa... :) Niin ja kuivakukat klikkasin vielä heräteostoksena viime tipassa mukaan. Ne olivat poistomyynnissä.

Päätin käyttää Nellystä saamani alekoodin tällä kertaa myös kynsijuttuihin, sillä olen jo pidempään halunntu testata tällaista Ciatén kaviaarisettiä. Nytpä sain ainakin suppilon, jolla saan helmet kätevästi takaisin pulloon tai rasiaan ja hyvän alustan, jonka päällä voin helmiä ripotella.Valitsin tuon "mustan" setin, vaikka pitkään olenkin himoinnut sitä söpöä vaaleanpunaista settiä. Olen kuitenkin onnistunut hankkimaan muualta sekalaisia värikkäitä helmiä ja koin tämän mustia ja sinisiä helmiä sisältävän setin olevan kaikkein erilaisin ja siksi paras vaihtoehto.Tässä vähän lähempiä kuvia laatikon sisällsötä. Sisältä löytyy mm. tarkat ohjeet tämän käyttöön ja tietenkin lakat, helmet & suppilo. Alla olevasta kuvasta näkee, ettei pullossa ole vain mustia helmiä. Odotan innolla tämän testaamista! Voisin jopa vetäsitä niin överiksi, että laittaisin helmiä joka kynsiin!Vielä on tulossa pari lakkaa facen puolelta ja Mimaxillekin sain vihdoin tehtyä sen tilauksen, kun sain karsittua vähän niitä "pakko saada" -lakkoja... Tosin tilasin oikeastaan vain glitterlakkoja! :D Eli ostoksia tulossa taas loppuviikosta/alkuviikosta riippuen siitä, miten nopeasti posti kulkee ja miten ehdin postailla.

Oletteko te sortuneet samoihin alennusmyynteihin? Mitä olette ostaneet ja omistatteko kyseisiä lakkoja, joita nyt kotiutin? :)

maanantai 19. marraskuuta 2012

Kisuja kynsillä

Mun avomies valkkasi mulle yksi ilta lakat, joita mun pitää käyttää lakkauksessa. Annoin hänne valita täysin vapaasti noista mun käyttämättömistä/uusista/kokeilluista lakoista ja hän sai ottaa 1-3 lakkaa. Ja tämmöiset sitten valikoitui käyttöön.Kuva on vähän huono, kun pimeässä kuvasin ja salama heijastuu aika onnistuneesti kummastakin pullosta. Mutta lakat ovat siis Color Clubin Foil Me Once ja Metamorphosis. Aluksi oli vähän "kääk", että miten mä nyt yhdistän violettia ja vihreää, mutta lopputuloksesta tuli kuitenkin musta lopulta oikein toimiva.Etusormi ja nimetön saivat tuon turkoosin lakan ja muihin kynsiin laitoin violetin lakan. Vaikka lakat ovat koostumukseltaan hieman eri, niin sopivat nämä minusta hyvin yhteen. Metamorphosis on glass fleck Take Wing kokoelmasta ja Foil Me Once on (nimestäkin päätellen) foil.Koristeluiksi valkkasin super söpöjä kissan kuvia, joissa myös pieniä strasseja koristeena. Mä oon jo pidempään ollut sitä mieltä, ettei mun pitäis ostaa uusia tarroja, vaan yrittää käyttää noita jo aiemmin hankittuja, mutta noita tarroja en vaan voinut vastustaa ja ne pääsivät livahtamaan ostoskoriin... :D

Seuraavassa postauksessa esittelenkin sitten taas vähän postin tuomisia...Mä oon nyt tehnyt päätöksen, että aloitan vuoden vaihteessa ostolakon ainakin kynsilakkojen suhteen ja sempä takia nyt on hyvä hetki hamstrata niitä kynsilakkoja käynnissä olevista alennusmyynneistä (+ facen kirppikseltä). Cesarsille lähti tilaus (mm. vanhemmat Color Clubit alessa), samoin Mimaxille pitäisi vielä laittaa tilaus menemään, kun vain osaisin päättää ne lakat jotka mä oikeasti haluan. Nyt on ostoskorin loppusumma meinaan hiukkasen kauhistuttavan suuri... :D Käytimpä mä Nellyynkin saamani alekoodin kynsilakkaan... Mutta näistä lisää sitten seuraavassa postauksessa!

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Amunkoittoa keskellä yötä

Torstai-perjantai yö meni seuraavissa merkeissä...Ja teatterista tarttui vielä tämmöinenkin kotiin viemisiksi!Jos ihan totta puhutaan, niin paita oli mun avomiehen paikalla, mutta hän ei jostian syystä ihan kamalasti lämmennyt palkinnolleen, vaan lahjoitti sen mulle. :D Vitsailtiin jo ennen leffaa, että hän varmaan on ennen puolta väliä unessa. Mutta pisteet kuitenkin siitä, että lähti mun kanssa ensi-iltaa katsomaan. Eikä muuten ees nukahtanut!

Leffa-asuksi valikoitui rento Seppälän neule, jonka ostin alennuksesta tässä syksyllä.neule Seppälä
poolo H&M
farkut H&M
kengät Inspire

Kaikki tietenkin tahtoo ehdottomasti tietää, millainen leffa oli?! Siis musta ehdottomasti koko saagan paras ja oli jotenkin tosi hyvä tunnelma teatterissa, kun se oli tietty ihan täynnä ja yleisö nauroi ääneen ja reagoi tapahtumiin. Elokuvassa oli monta hauskaa kohtaa ja siinä oli musta kivan paljon huumoria. En mä sit tiedä, et vaikuttiko mun mielipiteeseen myös se, että tää on tosiaan vika Twilight nyt sitten. Oman aikakautensa loppu...

Mä en ollut mitenkään erityisesti suunnitellut meneväni tohon ensi-iltaan, koska perjantaina mulla oli koulua jo yhdeksältä ja pitkä päivä aina viiteen asti. Mutta kun sattumalta oli lippuja jäljellä, niin jotenkin päätettiin sitten mennä. Mä oon ollut aiemmin katsomassa Taru Sormusten Herrasta: Kuninkaan Paluun ensi-illassa samalla tavalla klo00.05 alkaen ja siihen alle olin katsonut vielä ne kaksi aiempaa osaa. Sekin oli aikamoinen kokemus. Ja seuraavana päivänä oli matikkaa kasilta. x_X

Pakko vielä mainita, että kovimmat naurut leffayleisössä sai aikaan elokuvan Nightmare - painajainen merellä mainos, joka on siis se tule "Salkkarit-kauhuleffa". Joo... Ei siitä sen enempää...

lauantai 17. marraskuuta 2012

Mimaxin leimauslaattoja

Oletteko huomanneet, että Mimaxille on tullut taas myyntiin uusia xl-laattoja? Mä tahtoisin ostaa niistä taas ihan liian monta, vaikka mulla on aika paljon laattooja ja leimauskovioita testaamatta tällä hetkellä! Ajattelin, että voisin pyytää joitain näistä joululahjaksi. :) Lisäsin blogiini kuvat nyt kaikista, jotka haluaisin hankkia/saada.Yllä kuvat laatoista 39, 40 ja 41. Alla kuvat laatoista 48 ja 49.

 

Yllä olevien leimauslaattojen lisäksi Mimaxilta löytyy nykyisin myös laattoja, jotka kantavat nimeä Apipila by Mimax -laatat. Niistä haluaisin nuo alla olevat laatat.

 

Apipila by Mimax -laattoja on yhteensä viisi ja tahtoisin nämä kolme: laatta 1, laatta 2 ja laatta 3.

Auttakaapa nyt mua vähän, eli mitkä mun kannattais hankkia? :) Onko teillä kokemuksia näistä laatosita? Kertokaa ihmeessä! Olisi kiva tietää, jos joku on näitä jo päässyt kokeilemaan. Esim kuinka isoja nuo koko kynnelle tarkoitetut kuviot ovat...

Kaikki kuvat olen lainannut Mimaxin sivulta.

Syksyn suosikkiasut

Tässä postauksessa ajattelin esitellä pari vaatetta, joita olen koko syksyn käyttänyt todella ahkerasti. Monissa muotiblogeissahan on välillä semmoisia kollaaseja viimeaikaisista asuista ja vähän sen inspirimana nyt esittelen tälleen pineimuotoisemmin pari suosikkivaatettani.

Musta on viimeisen parin vuoden aikana tullut ihan "mekkojen ystävä". Ennen en käyttänyt ollenkaan näin paljon mekkoja. Ehkä toi koulukin vaikuttaa asiaan jotenkin? Kun kouluun lähden usein treenivaatteissa (collareissa) tai farkuissa, jotka on helppo vaihtaa treenihousihin koulussa. Lisäksi kuljen kouluun pyörällä ja siksi asun pitää olla monesti "käytännöllinen". Vapaa-ajallani haluan sitten pukeutua naisellisemmin ja "siistimmin".

Mun ehdoton ykkösmekko on tällä hetkellä Ginta Tricotin viininpunainen takaa pidempi ja edestä lyhyempi mekko. Sen mukana tuli oma viininpunainen letittetty vyö, mutta käytän sitä välillä myös muiden vöiden kanssa.mekko Gina Tricot
toppi H&M
vyö Gina Tricot(?)
sukkahousut Seppälä

Toinen paljon käytössä ollut vaatekapppale (mekko) on mun Seppälästä ostama leopardikuosinen edestä napitettava mekko taskuilla. Käytän sitä paljon tunikana ihan housujen kanssa, mutta välillä myös sukkahousujen tai leggisien kanssa mekkona.neule Gina Tricot
mekko Seppälä
huivi Gina Tricot
housut H&M
korvakorut Seppälä
kaulakoru kaverin tekemä

Loppuun vielä asiaa ostoksista.

Ostin jo muutama viikko sitten pari pulloa kynsilakanpoistoainetta Anttilasta, koska nämä ovat halpoja (maksavat vain 1e kpl) ja viimeksi kun ostin tuon omenen tuoksuisen, niin tykkäsin siitä. Ei se mitään tehokkainta mahdollista ole, mutta käytän näitä helpompien lakkojen poistoon ja glitterlakkoja vaten mulla on tujumpaa ainetta. :)Mä otin nyt pullon omenaa ja pullon mansikkaa. En ole aiemmin testannut mansikkaa, mutta ajattelin sen olevan kivan tuoksuinen. Valitettavasti en ollut yhtään niin hurmaantunut mansikkaiseen lakanpoistoaineeseen, sillä musta sen haju on aika ällöttävä. Ensi kerralla ostan siis vain omenaa, koska sen haju on musta paljon miellyttävämpi.

Kävin Seppälässä katselemassa valikoimia ja siellä sattui olemaan kenkiä alennuksessa klubikortilla. Ja minun oli pakko ostaa yhdet. :)Lisäksi ostin H&M:ltä alusvaatteita ja tämmöisen söpön paidan.Nyt ois kiva päästä johonkin pikkujouluihin tms, joissa voisin pitää uutta paitaani tai kenkiäni. :)

maanantai 12. marraskuuta 2012

Lakkavaraston läpikäyntiä

Mä olen jo aiemmin esitellyt muutamaan otteeseen mun kynsilakkojen säilytyspaikkaa. Tällä hetkellä tilanne on se, että mun lakkalaatikko alkaa pikkuhiljaa käydä ahtaaksi mun rakkaille lakoilleni! Tai ainakin mun pitäs miettiä tuota järjestystä uudelleen, koska kaikki saman värin lakat eivät mahdu enää yhteen tai kahteenkaan lokerikkoon.

Mun lakkalaatikko näyttää siis nyt about tältä:

Alakerrassa on koristelulakat ja Konadin leimauslakat tuossa kuvan yläreunassa. Pienissä lokeroissa sen jälkeen (kuvassa alaspäin mentäessä) on glitterlakkoja (jotka eivät ole mahtuneet oman väristen lakkojen sekaan) kaksi lokeroa, sitten on yksi pieni lokero ruskeita lakkoja ja alareunan iso lokero on sinisille ja vihreille lakoille. Niitä on vähän liikaa. :D Tai siis kun ne eivät oikein enää mahdu tuohon kaikki pystyyn. Pitäisi ehkä vaihtaa ne tuohon isoimpaan lokeroon, jossa on nyt käyttämättömiä lakkoja ja arvontapalkintoa varten juttuja ja muuta sekalaista. Reunoilla näkyy tyhjiä pakkauslaatikoita, kuplamuvoia jne. Ja tuo vihreä pullo on mun kynsinauhaöljyni. Ihanan iso pullo, jonka voitin joskus jostain arvonnasta. Ei tarvitse ihan hetkeen ostaa. :)Laatikon ylempi kerros mulla onkin ihan täynnä. Yläkerrassa on kuvan yläreunassa keltaiset ja oranssit lakat (isompi lokero) ja valkoisia & nudeja lakkoja (pienempi lokero). Isoimmassa lokerossa on käyttämättömiä lakkoja. Joo, hups. Niitä on vähän kertynyt. Pienissä lokeroissa (kuvan oiekassa reunassa) on mustia, valkoisia, violetteja ja violetin lähellä olevia pinkkejä lakkoja, koska kaikki vaaleanpunaiset ja pinkit eivät enää mahdu kuvan alareunan isoon lokeroon. Minullako liikaa pinkkejä lakkoja? En usko. :D

Koetan välillä vaihdella jotain värejä alakerrasta yläkertaa, koska helposti jää nuo alemman kerroksen lakat vähemmälle käytölle. Aiemmin mulla oli mustat ja valkoiset tuolla alhaalla, nyt vaihdoin sinne ruskeat ja mustat tähän päälle.Cracklet mulla on nyt omassa pikku laatikossa, kun ne eivät mahtuneet oikein enää tuonne alakertaan. Ja ajattelin, että tästä näitä on ehkä helpompi muistaa käyttää.Laatikossa mulla on normaalisti päällimmäisenä muutama kori, joissa on koristelutrvikkeita, päällyslakkoja ja leimaustarvikkeita. Eli laatikko näyttää usein tältä kun sen avaan:Tarrat ja siirtokuvat säilytän nykyisin yleensä olkkarin lipaston yhdessä vetolaatikossa ja olen niitä yrittänyt jaotella vähän värien ja aiheiden mukaan eri pussukoihin. Samassa laatikoss amulla on XL-kokoiset leimauslaatat.Viime aikoina olen ottanut hommakseni myös lakkojen swatchailun ja ihan hyvällä mallilla olen jo tässä projektissa. Alla kaikki tämän hetken kiekot. Monta kiekkoa on jo täynnä ja ainkin pinkkejä ja violetteja on pari kiekollista. Nämäkin majailevat lipaston laatikossa.Olen kirjannut myös lakat tuommoiseen pieneen kirjaseen, jotta pysyisin kärryillä, mitä lakkoja omistan. Tuolta kirjasta koetan sitten siirtää lakkalistani tänne blogiin kun vaan kerkiän. Mulla on ollut jo ihan hävyttömän kauan tuo lakkakokoelman listaaminen kesken täällä blogissa.Aika monilla bloggaajilla on jonkinlainen käyttämättömien lakkojen laatikko ja minullakin on nuo käyttämättömät lakat erikseen. Mulla ne vaan ei mahdu yhteen laatikkoon. Mulla on siis useita. :D Aiemmissa kuvissa kävi ilmi, että siellä on omat lokerot käyttämättömille lakoille. Lisäksi mulla on tuommoinen pyöreä rasia, jossa on uusia avaamattomia lakkoja eli "viimeaikaisia ostoksiani". Sen lisäksi mulla on vielä tuommoinen musta pienempi laatikko, jossa on "vain kokeiltuja" lakkoja, joita pitäisi testata vielä kynnelle tai olen ostanut niitä käytettyinä tai olen käyttänyt niitä vain minimaalisesti koristeluun. Eli lasken nekin jossain määrin käyttämättömiksi. Se laatikko pursuilee myös hieman yli tällä hetkellä, kuten kuvasta varmaan huomaakin...Pitäisi kai yrittää hieman järjestää noita fiksummin? Tai hankkia jotain isompia laatikoita? :D Mulla on joka tapauksessa missiona, että koettaisin saada nuo kaikki uudet lakat testattua mahdollisimman pian. Ja voin luvata, että jouluna alkaa sitten ehdoton ostolakko, jos tilanne näyttää yhtä huolestuttavalta kuin nyt! Ehkä mä esittelen täällä blogissakin jossain vaiheessa vielä paremmin noita käyttämättömiä lakkoja, niin voin jotain raportoida mun projektin etenemisestä.

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Viikonloppureissuja

Olen jo aiemmin maininnut, että viime aikoina on tullut reissattua aika paljon. Junassa istuminen on siis tullut tutuksi. Viime viikolla lauantaina suuntasin junalla Hämeeseen äidin luo, josta jatkettiin maanantaina (junalla) Helsinkiin Cirque du Soleilin keikkaa katsomaan. Yöllä junalla äidin luo nukkumaan ja seuraavana aamuna junalla (suora pendoliino ilan vaihtoja!) kohti Kuopiota. Tämän viikon perjantaina istuin jälleen illan viimeisessä junassa menossa äidin luo, sillä lauantaina lähdimme yhdessä Iittalaan tanssikisoihin, minä tuomariksi ja äiti vain yleisöksi. Tänään sunnuntaina olen sitten istunut taas yli 4h junassa, jotta pääsin kotiin. Ja aikomuksena olisi pysyä poissa junista nyt muutama viikko ainakin! :D Nyt on viikon sisään tullut istuttua junassa joku 18 tuntia.

Mä kuvittelin ottaneeni jotian kuvia mun matkustusasusta viime viikolla, mutta olin kai sitten poistanut ne kamerasta? Meinaan löytyi vain tämä kuva enää.(Koetin Gimpillä tuota muokata, mutta ei se oikein mihinkään "parantunut".)

farkut H&M
paita Gian Tricot
neule KappAhl

Viime viikolla ehdin käydä sunnuntaina elokuvissa ja maanantaina ennen Helsinkiin lähtöä sain vähän fiilsitellä vanhan kotikaupungin keskustan meininkiä, kun kävin kauppoja kirtelemässä. Sunnuntaina ilta oli todella suomuinen ja autoa ajaessa ei oikeasti meinanut eteensä nähdä! Oli aika hurjaa. Varsinkin kun tuli pimeää, niin paikka näytti ihan aavekaupungilta...Enkä mä ole postannut mitään kuvaa vielä mun kynsistä, jotka mulla oli siis ennen niitä punaisia Michael Jacksonin kuvilla varustettuja kynsiä. No, tässä niitä edeltävä manikyyri, joka siis piti vaihtaa keikalle.Kokeilin MO:n vaaleanpunaista lakkaa, jonka hankin Seppälästä poistomyyntihintaan. Se oli kyllä jotenkin vaikea levittää ja oli vähän lirua, kun se valui kynsinauhoille ja sormille, tai sitten en vain ravistanut kunnolla tms. Yllä siis kuva siistimättömästä lakkauksesta.

Koristelin lakan sulilla, mutta nuo eivät siis ole mitään aitoja sulkia, vaan tarrat. Mun oli pakko ostaa näitä testiin, kun olin jo hankkinut oikeitakin sulkia kynsien koristeluun. Ajattelin ensin harjoitella näillä tarroilla tuota "fiksua asettelua". :) Yllä olevassa kuvassa koristelut ovat olleet mulla jo kaksi päivää, joten kyllähän ne vähän kuluivat käytössä. Varsinkin, kun en näitä saanut ihan tasaisesti joka kynnelle, vaan kynsieni kaarevuus aiheutti jälleen pieniä ongelmia.

Tämän viikon lauantaina mä olinkin sitten aika jännässä pestissä, nimittäin olin lupautunut tuomariksi Iittalan valtakunnalliseen lasiaiheiseen koreografiakilpailuun, jonka teemana oli Sirpaleita.

(Loput postauksen kuvat ovat kännykällä otettuja.)Päivä oli pitkä, koska menin paikalle hyvissä ajoin ennen puolta päivää ja tapahtuman alkua. Tuomaroin vasta viimeisiä sarjoja, joten aluksi sain rauhassa katsella esityksiä ja jutella tuttujen kanssa. Tuomaroimissani sarjoiss aoli yhteensä 15 esitystä. Katsoimme tanssit, kirjoitimme niistä palautteet ja palkitsimme kolme parasta. Lisäksi saimme myöntää kunniakirjoja. Illalla kahdeksan jälkeen saatiin tulokset ja palautteet valmiiksi. Palkitsin itseni pitkän päivän päätteeksi pizzalla ja saunalla. :)neule Inspire
paita Gina Tricot
farkut H&M

Kisoihin tein muuten uudet kynnet itselleni. Halusin jotain hillittyä, mutta silti kaunista ja silmiini osui ihanat kirsikankukkatarrat! Nämä yhdistin vähän aikaa sitten fb:n kirppikseltä hankkimaani OPIn Happy Anniversary!:n ja lopputulos oli minusta toivotun lainen. Laitoin pojalle valkoista lakkaa, jotta selviäisin ohuemmalla kerroksella OPIa.Oli muuten aika pettymys palata tänään Kuopioon, koska täällä näytti jo jossain vaiheessa jonäinkin talviselta:Ja nyt kun tulin takaisin kotiin, niin satoi vettä ja oikeastaan kaikki lumi oli sulanut pois. :( Pieksämäen kohdalla junassa näytti vielä oikein lupaavalta ja lumiselta, mutta karu totuus paljastui Kuopion asemalla. Nyt on märkää ja pimeää.