lauantai 30. huhtikuuta 2011

Hauskaa Vappua!

Tänä vuonna sujuu vappu täällä hieman erilaisissa merkeissä kun yleensä. Kotoa ei oikein viitsi poistua, kun pari päivää sitten kävi aikamoisen ikävä äksident Veetille ja nyt keskityn mielummin pitämään huolta pojastani kuin rellestän jossain kaupungilla. Toisaalta tää on vähän tämmöinen "ympyrä sulkeutuu" tai jotain, koska nelisen vuotta sitten vietettiin vappua melko samalla tavalla kotosalla, kun paria päivää ennen taloon oli tullut pieni valkoinen karvakasa, joka ei vielä ollut sisäsiisti, eikä sitä raaskinut jättää yksin hetkeksikään! :)



Veetillä on nyt siis kaulassa kuusi tikkiä ja haavassa on vielä putki, josta kaikki kudosneste valuu pois. Ja tämän aiheitti keskikokoinen lenkillä vastaan tullut koira. Kävi yllättäen Veetiä kaulasta kiinni ja se jos mikä säikäytti kyllä pahanpäiväisesti!



Kaikkiaan tapahtumasta selvittiin siis periaatteessa säikähdyksellä. Veetillä ei ollut missään vaiheessa hengenhätää, vaikka ainekset vaikka miten pahaan onnettomuuten olikin ilmassa. Koira on jo koko ikävän väkikohtauksen unohtanut, itse olen vielä aika järkyttynyt ja en kyllä päästä isoja koiria Veetin lähelle varmaan enää ikinä. Edes haistelemaan. Sen verran on vainoharhainen olo nyt. Enkä ajatellut enää toista kertaa saada yhtä pahaa paniikkikohtausta koirani takia.





Huomenna ois tarkoitus lähteä vähän vapputorille ja katotaan lähteekö koira mukaan vai jääkö kotiin. Mutta tämä ilta menee tosiaan ihan kotosalla lätkää katsoen ja herkkuja syöden. Ja ihan mielellään otan rauhallisesti tänään, kun viikko on ollut aika rankka. Ekana yönä en meinannut saada nukuttua ton onnettomuuden jälkeen kun valvoin ja jännitin miten koira selviää. Haava kun on niin hankalassa paikassa, ei voi laittaa kauluria tai mitään suojaksi. Ja haava kutisee varmaan aika simona (ainakin raapimisyrityksistä päätellen), joten täytyi kehitellä säärystimestä tuommoinen patenttiratkaisu Veetin takatassuun, ettei pääse raapimaan.

Katsoin mä netistä Burleskin näin vapun kunniaksi kun en onnsitunut sitä leffassa näkemään. Ootan kyllä et pääsen ostamaan omaks, niin näkee  vähän laadukkaammalla kuvalla. Mutta olihan se hyvä ja sopivan paljon paljetteja, tekoripsiä, tanssia, komeita näyttelijöitä, Christinaa ja hyvää musaa! Tosi harmi edelleen, ettei tullut täällä Kuopiossa leffaan.



Näin unisissa tunnelmissa oltiin kun hain pojan tikkauksen jälkeen kotiin. Veeti oli kyllä aikamoisen söpö koko illan, kun oli ihan tokkurassa. Huojui ja hoiperteli ympäriinsä. Ja silmät ne vaan lumpsui ihan koko ajan. Veeti näytti muuten ihan Uuno Turhapurolta kun sillä oli tommonen verkkopaita haavan suojana! :) Veeti on meistä ainoa, jolla on vappuasu!



Verkkopaitaa ja sideharsoja pidetään haavan päällä kun käydään ulkona, mutta sisällä valvovan silmän alla koitetaan antaa haavalle happea.

Mun oli tarkoitus tehdä vapuksi jotkut kivat koristelut kynsiin. Pohjan sain kyllä jo aikaan, mutta koristeita en vielä. Kyllähän sitä vielä ehtii... Mutta mä siis testasin yhtä niistä Lumenelta tulleista hyvityslakoista. Ja on musta kyllä tosi hyvä nuden sävyinen lakka!





Katotaan nyt jaksanko tässä illan aikana vielä jotian tähän päälle taiteilla. Ehkä jotain konadointia... Mutta nyt Sleviytyjät ja tippaleipää, kiitos! Huippuhauskaa vappua kaikille! Olkaapa ihmisiksi! :)

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Fashion Against AIDS

Tänään tuli myyntiin H&M:n nettikauppaan Fashion Against AIDS -mallisto. Tarjolla on unisex-tuotteita ja 25% niiden hinnasta lahjoitetaan ennaltaehkäisevään HIV- ja AIDS-työhön. Hieno homma, eikös?! Täytyihän sitä käydä tsekkaan mitä on tarjolla. Ja siellä oli aika huippu mageita haalareita yms, mutta suuri osa oli jo loppuun myyty kun mä menin niitä katsomaan. Tsekatkaa nyt kumminkin vaikka tää törkeen hieno valkoinen haalari. Mä oon kyllä alkanut lämpeemään noille haalareille. En tiedä tulisko noita oikeasti paljoa käytettyä, mutta tosta kun ois vielä mennyt hyvään tarkoitukseen osa, niin oishan ton voinu ostaa. :)

Muutama tyylikäs paita sieltä kyllä löytyi, jotka oisin voinut ottaa omaan vaatekaappinkin. Eikä ne olleet ees kamalan kalliita. Tekis mieli tietää paljon tommonen haalari ois ollu..? Ja noiden pitäis tulla myyntiin valikoituihin myymälöihinkin 28. päivä. En kyllä tiedä mitkä myymälät on kyseessä. Kun ei ne kumminkaan mihinkään kuopioon tuu...

No, alla nyt pari kuvaa paidoista.





Mun oli siis oikeasti tarkoitus tehdä ihan toisenlainen postaus, koska mut haasteettin tossa muutama päivää sitten, mutta nyt oli pakko tulla näistä hyväntekeväisyysvaatteista kirjoittaan. Seuraavaks sit sitä haastetta, lupaan!

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Karkkipäivä!

Mun on koko pääsiäisen ajan pitänyt tulla tekeen tämmöinen karkkia täynnä oleva postaus, mutta aika on vierähtänyt niin nopeasti sukuloimassa ollessa, etten oo vaan ehtinyt. Nyt dataan junassa kun oon matkalla taas kotiin. Toivotaan, että nettitikku pelaa ja saan tekstin julkasitua.

Pääsiäiseenhän kuuluu olennaisena osana karkit, tai ainakin suklaamunat. (Mä oon syönyt ihan ylipaljon karkkia nyt pääsiäisenä!) Mun yksi ehdoton suosikki pääsiäiskarkeissa on kuitenkin Pupuneidin hedelmärae! On ne muutkin Fazerin pienet pääsiäispussit hyviä, mutta noi on kyllä ihan parhaita. Vois olla saatavilla ympäri vuoden.


Kuva napattu facebookista. Kaikki fanit, käykää liittymässä!

Fazerilla on muuten myös parhaat tippaleivät! Joo, tiedän että ne ei kuulu pääsiäiseen, mutta söin mä niitä silti jo pääsiäisenä. :D Fazerin tippaleivät kun on semmoista tosi pientä ja höttöö, jota on vielä vaikeampi syödä kuin muita tippaleipiä. Ihan parasta. Ja mä oon ihan hulluan tippaleipiin.

Ja sitten palataan taas niihin muniin... Mun suosikki on ehkä tylsän perinteisesti Kinder, mutta maitosuklaa ja valkoinen suklaa vaan on niin hyvää yhdessä! Kyllä mä oon testannut monia muitakin munia, joissa on valkosuklaata, mutta Kinder vaan maistuu yksinkertaisesti parhaalta. Ja kokeilin mä sitä lakun makuistakin suklaamunaa (joku lakupeikko?), se oli aika jännä. Niin ja yhden suosikkini unohdin jo melkein mainita, nimittäin Mars egg! Mars toimii myös munan muodossa! :D



Kuvan Marsit mä sain jo ystävänpäivänä, siksi nuo sydämet joukossa. Otin noiden suhteen varaslähdön tänä vuonna, kun viime vuonna ne loppui kesken ennen pääsiäistä. (Tänä vuonna meidän lähikaupasta loppui ne pupuneidin rakeet!)

En oikein osaa päättää kummasta tykkään enemmän, valkosuklaasta vai maitosuklaasta. Ne on kummatkin niin hyviä. Tummaa suklaata en oikein syö, se ei oo tarpeeks makeaa mun makuuni. :D Ja näin valkosuklaasta puheenollen, mä löysin talvella aivan ihana levyn...




Maraboulla on ollut noi kausimakuja jo jonkin aikaa ja mä rakastin sitä Sommar mansikkasuklaata. Ja nyt mä raksatuin tuohon Vinter Vitiin! Se on vielä semmosita paksua ja isopalaista. Harmittaa etten hamstrannut tätä varastoon kesää varten...

Niin ja pakko hehkuttaa, että Ainolta on tullut nyt se uusi jäätelö, joka on maultaa Vanilja & Valkosuklaa. On muuten hyvää! Ryntäsin heti metsästämään sitä kaupasta kun näin mainoksen. Tosi makeaa!

 
Kuva napattu Valion sivulta.

Ja lopuks on vielä pakko hehkuttaa mun ultimate irtokarkkifavouriteja, joita saa siis Filmtownista, jos saa. Suklaalla kuorutettuja popcorneja ja valkosuklaata & kookosta. Kookos on hyvää! Tosi moni inhoo sitä ja mä muistan olleeni hankala lapsi, kun pienenä mä halusin aina synttäreilleni kakun, jossa on kookosta. Kukaan muu lapsi ei tykännyt siitä. :D



Mä otan aina kauheen pussin noita, jos niitä sattuu löytymään. Noi popcornit on ainakin harmillisen usein ollut loppukin. Nyt on muuten tullut sitä jotain jäätelöäkin, joka maistuu popcornilta? Ei kuulosta musta kovin hyvältä. En tiedä uskallanko maistaa.

Ja kun "ruuasta"on tässä nyt puhuttu, niin heitämpä tähän loppuun tämmöisen randomin jutun. Mietin, että pitäiskö tätä kokeilla. Vois sopia mulle, kun tulee reenattua sen viis päivää viikossa... Mä en oo kauheesti noiden superfoodien suhteen kunnostautunut. Kyllä mä marjoja a hedelmiä syön ja goji-marjoja on tulult testattua, mutta muuten on aika vierasta mulle. Kiinnostais kyllät testata oisko noista hyötyöä/apua...

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Hämmentävää videomateriaalia

En tiedä kuinka hämmentävä tuo otsikko on. :) Anyway, tässä olisi taas videota sarjassamme "Hämmästyttävää venyvyyttä ja uskomatonta taituruutta kärkitossuilla". Vähän samoja temppuja kuin aikaisemmin postaamassani viestissä? Tänkin bongasin facebookista kaverin seinältä. Aika käsittämätöntä jälleen. Ei ää taaskaan ihan baletista mee, vaan on vielä ehkä enemmän sirkusta kuin tuo aiempi, mutta kyllä mä oisin aika ylpee jos pystyisin samaan.

Ihmetelkää, olkaapa hyvät.



Onko tän jälkeen kellään mitään sanottavaa?

torstai 14. huhtikuuta 2011

Aina kannattaa valittaa

Okei, ehkä mun otsikko ei pidä paikkaansa ihan joka tapauksessa, mutta tässä yhdessä ainakin. Mä siis joskus aiemmin jo kerroin, että olin tehnyt vähän epäonnistuneen ostoksen kun hankin yhden Lumenen lakan. Itse lakkahan oli tosi kivan värinen, mutta se suti oli ihan vääntynyt! Mä lähetin lakan sitten Lumenelle laadunvalvontaan (tai johonkin semmoseen) ja jäin odottelemaan hyvitystä. No, olin jo koko asian unohtanut ja yllätyin kovasti kun postiluukusta tipahti semmoinen paksu valkoinen pehmustettu kirjekuori. Tunnustelin pakettia ja hihkaisin pian, että täällähän taitaa olla lakkoja! :)

Paketista paljastui sitten tämmöstä:



Lumenen hyvityshän se siis oli. Paketissa oli muutama esite, monta pientä ilmaisnäytettä ja ihan käsin allekirjoitettu kirje, jossa pahoiteltiin mun viallista tuotetta.






Mutta se kaikkein tärkein osa pakettia oli tietenkin kolme kynsilakkaa, jotka mulle lähetettiin korvaukseksi!



En mä saanut ihan sitä samaa sävyä tilalle, mutta itse asiassa tuo nro22 on aika lailla semoinen nude, jota oon jo pitkään kaipaillut ja sen palauttamani lakan mä hankin vähän tuohon nuden/vaalean rusehtavan lakan tarpeeseeni. Eli aika tyytyväinen olen, sain oikeastaan sopivamman sävyn tilalle. Tuon nro24 on ihan mun värinen. Se on joku uus fuksia. Nää taitaa olla kaikki jotain ihan uutuussävyjä. Ainakin sain jonkun semmoisen esittelykirjeen Lumenen uutuuksista ja siinä mainittiin nää lakat.

"Kevään 20011 look on raikas ja pastellisen luonnollinen. Lumene.trendikokoelman värit mukailevat kansainvälisen muodins ävyjä, jossa näkyvät pastellinen vaaleansininen ja beige sekä raikas fuksia."



Tykkään myös tuosta punaisesta jonka sain. Punaisia lakkoja ei kai koskaan ole liikaa. Ja se on aika turvallinen valinta, kun jotain tommosia tuotehyvityksiä lähetetään. En yhtään ihmettele, ettei ne laittaneet mulle tulee sitä uutta vaaleansinistä. Vaikka kyllä sekin mulle ois kelvannut. :)

Eli kannatti tosiaan postittaa (ilman postimerkkiä sai laittaa menemään kun oli asiakaspalautus) viallinen pullo Lumenelle, eikä mennä vaihtaan sitä ostopaikkaan. Ostopaikasta oisin saanut vaan uuden pullon/rahat takaisin. Niin ja se mun lakka oli vielä alesta. Nyt oon yhtä lakkaa köyhempi ja kolmea rikkaampi. Kaksi plussalla siis!

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Mustaa, harmaata ja glitteriä

Viikonloppuna sain vihdoin tehtyä uudet kynnet. Tarkoituksena oli täysin nyt vain testailla sitä GOSHin uutta mustaa lakkaa, jossa on kivoja pitkulaisia glittereitä. :)



Mietin mitä värejä voisin kokeilla tuon glitterin pohjalle ja heti ensimmäisenä tuli tietenkin mieleen musta. Sitten mietin myös harmaata, hopeaa ja valkoista. Valitsin nyt tällä kertaa käyttööni H&M:n mustan ja GOSHin harmaan lakan.



Tästä lähdettiin liikkeelle. Kummassa kädessä yksi musta kynsi, kaksi harmaata ja kaksi glitteriä. Joka kynnessä kaksi kerrosta lakkaa. Sitten lähdin lisäilemään glitteriä yksivärisiin kynsiin ja glitterien päälle tein ranskalaisen lakkauksen. Alla näette mitä siitä seurasi...



Tykkään ihan mielettömästi tuosta glitteristä mustalla pohjalla. No, se ei varmaan ole mikään yllätys. Mutta se nyt vaan yksinkertaisesti toimii. Ja tykkään myös tuosta mustasta glitterin päällä.

Vielä haluaisin testata tuota glitteriä valkoisen lakan ja jonkun värillisen lakan päälle.

Lisäsin kynsiin vielä vähän rajauksia, kun koin että niistä puuttuu jotain. Ja lopputulos näkyy alla.



Rajasin noita ranskalaisia siis mustalla lakalla ja Wet'n'Wildin hopeisella glitterillä. Vapaalla kädellähän nuo viivat on vedelty, tosin tällä kertaa ihan siveltimellä (kiitos Suvin), mutta harjoittelua tuo tuntuu vielä kaipaavan. Ja oishan näihin voinut jotian konadointeakin tehdä, mutta tällä kertaa en jaksanut enää semmoisia miettiä, kun olin jo sen verran kuivatellut noita eri kerroksia. Ehkä mä ens kerralla taas ryhdistäydyn ja koitan myös jotain kuvioita leimailla kynsiini.



Näitä lakkoja tuli siis lopulta käytettyä. Trindin pikakuivattajaa siis vielä päälle kun kerrokset/lakkaukset olivat valmiit. Ja keittiön pöytä oli täynnä lakkoja (ja vähän muitakin välineitä) kun lopetin.



Nosita mä siis valkkailin mitä käytän. Ja ylemmässä kuvassa näkyy mmuuten yksi uusi ostokseni!



Hankin siis vihdoin kynsilakan ohennusaineen, kun vanhoja kökköjä lakkoja kyllä löytyy. En oo vielä testannut. Ehkä mä ekana koitan herätellä henkiin yhden ihanan violetin glitterin ja aivan huipun neonkeltaisen lakan. Toivottavasti tehoaa!

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Taitonsa kullakin

Oon nähnyt tän videon joskus ennenkin, mutta nyt satuin bongaamaan sen taas kun se oli linkitetty jonkun kaverin seinälle facebookissa. Eli vähän erilaista Joutsenlampea...



Itse en ihan hirveästi syty noin akrobaattiselle tanssille. Musta akrobatina ja sirkuksen ja tanssin välillä täytyy olla ero. Jos meen katsomaan balettia, niin odotan näkeväni balettia, en mitään käsittämätöntä temppuilua. Temppujen teko kun syö musta paljon sitä tanssillisuutta. On vain temppu tempun perään tai temmpu, vähän tanssi ja taas temppu. Eli kaikki osat on erillää, eivätkä ne yhdisty luontevasti. On todella vaativaa yhdistää temppuja tanssiin niin, ettei se temppu näytä irtonaiselta.

Tästäkin huolimatta, niin onhan tuo video nyt ihan käsittämätön! Oon kyllä sirkuksenkin ystävä ja fanitan kovasti esim. Cirque du Soleil'a. Ja nimenomaan tolleen sirkuksen näkökulmasta tuo video on aika uskomaton. Kyllä tommoinen tanssillinen sirkus vetoaa muhun perinteistä sirkusta paremmin.

Vielä palatakseni tuohon tanssiin ja sen erottamiseen muista lähellä olevista lajeista, kuten akrobatiasta, voimistelusta jne... Katsoiko kukaan keskiviikkona kun alkoi Subilta ysiltä uusi tanssiohjelma? Jälleen tosi-tv:tä, nyt Briteissä etsitään taitavia tanssioita. Ohjelman nimi oli jotain Got to Dance ja Suomeksi aika karu Tanssitaivaan huipulle tai jotain semmoista Tanssien tähtiin. :D Eka jakso oli vaan semmoinen ennakkotunnelmista kertova jakso, eli yhtään esityksiä ei oikeastaan oo nähty vielä. Hyvin ehditte siis ensi viikolla vielä mukaan! Sarja vaikutti hyvältä ja aion ehdottomasti katsoa. Ihmetyttää vain, kun ne lyhyet pätkät mitä telkassa pyöri ei musta näyttänyt aina ihan tanssilta. Siellä oli voimistelua ja cheerleadingia. Siis chearleading ei todellakaan ole tanssia, anteeksi nyt vain. Mitä ne tekee tanssikisassa? No, ehkä ne vaan tanssi cheerleadereiden asuissa, ehkä se selviää tulevissa jaksoissa... Ja moni minut tunteva ihminen kyllä tietää mun suhtautumisen voimisteluun ja voimistelijoihin, jotka kuvittelee tanssivansa. Voimsitelu on kivaa ihan voimsiteluna, mutta sitten tanssillista voimistelua en taas ihan niin ymmärrä, kun musta vois hyvin joko tanssia tai voimistella. Ei tarvis tehä kumpaakin yhtä aikaa, kun harvemmin se onnistuu hyvin. Mutta tosiaan kisaan liittyen vielä: kisassa ei ole siis ikärajaa, joten mukana on mitä hellyyttävimpiä ja taitavimpia lapsia! Ja mitä pelottavimpia alle 10v. tyttöjä tekoripsineen ja meikkeineen... Katsokaa! Keskiviikkona Subilta! :)

Edit: Kiitos Suville kun kertoi ton sarjan todellisen suomennoksen! En eilen illalla jaksanut millään tarkistaa sitä mistään. Ja hei, sarja tulee tänään uusintana klo18 Subilta! Eli ehditte nähdä vielä ekan jakson. Ja ennen sitä tulee toinen tosi-tv, missä tanssi on pääosassa, nimittäin Dirty Dancing!

torstai 7. huhtikuuta 2011

Baletin monimuotoisuus...

Jälleen tämmöinen hyvin kouluun ja tanssiin liittyvä postaus. Viikonloppuna ehdin kyllä varmasti jotain kynsijuttuja taas tänne postailla, kun tota aikaa toivottavasti on vähän enemmän olla kotona ja koneella. Tosiaan tällä viikolla oon ollut opettamassa nyt kolmena iltana kun on ollut omia tunteja ja sijaisuuksia. Sinä yhtenä iltana kun en ollut opettamassa, oli sit omat reenit, joten joka ilta oon ollut vasta kasin aikoihin kotona. Koulua on ollut aina sinne viiteen ja tosiaan vähän tuntuu loppuvan tunnit välillä vuorokaudesta. Mutta enää huominen ja sitten on kahden päivä lepo ja vapaa! Lupauduin sitten huomenna vielä sijaistamaan yhdet kahden tunnin harkat.. Että näin. Mutta en viitsinyt jättää kaveria pulaan. Meillä kävi meinaan koulussa semmoinen ikävä juttu, että yks luokkakaveri mursi jalkateränsä jotenkin ja nyt on kaksi viikkoa kielletty painon antaminen jalalle. Meen sijaistamaan sen tuntia siis huomenna. Ja meillähän on esitys tulossa parin viikon päästä, että saa nähdä miten käy. Mutta toivotaan pikaista parranemista...

Meillä on alkanut koulussa nyt yksi uusi mahtava aine! Olen super innoissani! Mielenkiintoa löytyi jo ennen kuin aine alkoi, mutta nyt kun tunteja on ollut, niin olen todennut ne mitä parhaiksi! Meillä alkoi siis baletin didaktiikka. Siellä käydään siis läpi periaatteessa "miten balettia tanssitaan kirjaimellisesti oikein", eli me opiskellaan, miten vaganova-metodin mukaan opetetaan. (Meidän opettaja on perehtynyt itse Vaganovaan, niin siksi se meillekin sitä opettaa. Ja onhan se tosi pätevä ja hyvä opetusmetodi tai järjestelmä.) Kohta siis tiedän, mitä millekin luokalle kuuluu opettaa ja miten. Me sitten opettajina voimme tätä "totuutta" soveltaa halujemme mukaan eri ryhmille ja ihmisille.

Vaikka musta ei varmaan mitään varsinaista baletinopettajaa koskaan tulekaan, niin tämä on minusta tosi hyödyllistä, koska baletin liikkeitä tulee tehtyä muillakin tunneilla. Se auttaa paljon omaa reenaamista, kun tietää miten liike tulisi suorittaa puhtaasti ja mihin kiinnittää huomiota. Hankitaan ryhmätilauksena jotkut kirjatkin ja oon tästäkin tosi innoissani. Mä oon varmaankin hankkimassa tämän kirjan. Meidän opettaja sitä suositteli ja siinä on todella hyvät kuvat! Ja siis paljon niitä hyviä kuvia. Saatiin kirjaa selailla tunnilla.

Tunnilla ollaan nyt käyty läpi baletin kymmenen perusliikettä ja ollaan opeteltu myös kirjoittamaan ne oikein kokonaisuudessaan. Tänään käytiin myös perinteistä tunnin rakennetta läpi. Sen lisäksi, että me opitaan tämmöistä kunnon teoriaa ja perinnettä, niin me käydään todella mielenkiitnoisia keskusteluja! Ne ovatkin ehkä tuntien paras anti mielestäni. Tunnilla pohtii asioita monelta eri kantilta ja yrittää ymmärtää eri näkemyksiä. Puhuttiin esim mitä termillä baletti tarkoitetaan. Joillekin se on sitä ammattilaisten tanssia, joillekin se on harrastus, joillekin se on kuntoilua, joillekin kuntoutusta, jotkut opiskelee sen opettajiksi, joillekin se on oheisharjoittelua jonkun "tärkeämmän" sivussa, ... Listahan on ihan loputon! Eli välillä kun eri ihmiset puhuvat baletista, he voivat oikeasti puhua ihan eri asioista. Ja tänään mietittiin, mitä mieltä ollaan siitä ehdotuksesta, että näistä eri tanssilajien nimistä luovuttaisiin ja kutsuttaisiin balettiakin vain tanssiksi. Kaikki tanssi on tanssia. Tässä törmätään taas siihen ongelmaan, että mikä sitten on tanssia. Onko metsässä hiippailu tanssia? Nykyäänhän vaikka mitä ihme performanssia voi tehdä tanssin nimissä... Todella mielenkiintoista, eikö?! Mä olen siis itse ihan fiilareissa!

Puhuttiin myös lyhyesti tästä videosta, jonka varmaan kaikki on jo nähneet, kun se on kiertänyt facebookissa ja joissain tanssiblogeissakin.



Me keskusteltiin siis siitä, minkä ikäisenä baletin harrastamisen voi aloittaa ja milloin se kannattaa aloittaa. Meidän opettaja on itse aloittanut kolmen vanhana ja on vahvasti sitä mieltä, ettei ennen kymmentä kannata aloittaa. Eikä ainakaan ennen sitä kuuden tai seitseän vuoden ikää, mikä yleensä nykyään taitaa olla se baletin aloitusikä kouluissa. Eli alla 10v. lapset vois harrastaa luovaa tanssia ja yleistä liikuntaa.

Tämä video hänen mielestään tukee juuri tätä edellä esitettyä mielipidettä. Kun jotain ei osaa kopioida katsomalla oikein, niin sitä ei kannata opettaa. Ihan turha jauhaa jotain tendua, kun sen tekee kuitenkin väärin nilkka banaanina ja lonkka ties missä. Tämä johtaa siihen, että asiat opitaan väärin ja virheistä pois oppiminen se vasta hankalaa onkin. Helpompi on oppia heti oikein. Baletti on niin vaativaa, että sitä on turha sanallistaa esim. hyvin pienille lapsille. Heidän hahmotuskykynsä ei vain riitä käsittämään, mitä he tekevät väärin, jos heitä ohjaa sanallisesti. (Kuten videolla tuo pikkutyttö esim. kääntää jalkoja jossain vaiheessa sisäkiertoon, kun ne pitäisi laittaa aukikiertoon. Tyttö ei hahmota sisä- ja aukikierron eroa. Mitä järkeä sitä on sitten vielä opettaa?) Pienet lapset joko osaavat matkia jonkun jutun tai sitten eivät. Yleensä vaikeita asioita he eivät vain osaa matkia. (Videolla tämä vaikea asia on siis ensimmäinen asento.) Eli lasten herkkyyskaudet tulisi huomioida opettamisessa. Lapset ovat alttiita oppimaan tiettyjä taitoja tietyn ikäisinä ja ennen herkkyyskautta asian oppiminen oikein on vain oikeastaan mahdotonta, niin miksi opettaa sitä?

Esiin nousi monta muutakin asiaa, mutta taidan niistä kirjoitella sitten erikseen, ettei veny tämä postaus ihan älyttömästi. Ja täytyy päästä nukkumaan. Mietin tässä kovasti myös sitä, että mitä juttuja ihmisiä kiinnostaa lukea. Tää blogihan nyt painottuu aika hyvin vuorotellen kynsiin ja tanssiin.. :) Enkä tiedä jaksaako kynsistä innsotuneet lukea avautumistani ja fiilistelyäni tanssista ja toisaalta taas kiinnostaako kynnet tanssikansaa...

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Today I sing the blues

Meillä oli tänään todella hyvät prokkisreenit koulussa! On ollut ihan kauheen kiire viikko kun on ollut koulua aina viiteen ja sitten oon ollut opettamassa ja sijaistamassa  ja omaa koreografiaakin pitäis tässä työstää kun parin viikon päästä on esitykset ja yksi meidän ryhmäläinen on ens viikon kertausharjoituksissa, joten homma on saatava kasaan tällä viikolla. Paljon ois kaikkea kirjoiteltavaa ja ideoita tänne blogiin, mutta ehkä mä ehdin niitä tässä loppuviikosta postata. Ainakin uudet kynnet pitäis tehdä huomenna viimeistään. Ne on pitänyt tehdä jo monta päivää, mutta ei vaan yksinkertaisesti riitä tunnit vuorokaudessa. Eilenkin meni yli puoleen yöhön kun yritin pakata kaikkia tavaroita huomiseks jne.

Palatakseni nyt tähän päivään, niin meillä oli oikeastaan koko päivä pelkkää prokkiksen reeniä. Saatiin sitä kyllä hyvin eteepäin. Mulla oli kahden eri biisin reenit. Aamulla reenattiin parin kanssa biisiä, jossa on paljon parityöskentelyä ja meillä on siinä duettoja + muutama solisti hyörimässä lavalla. Huomaa kyllä, että on tullut paljon nosteltua paria, meinaan lihakset on kyllä kipeet. Toivon kovasti, että ne tottuu vähitellen tähän. En oo oikeen aikaisemmin näin fyysistä tanssia harrastanut, missä täytyy paria kamalasti kannatella. Ja näin reenivaiheessa kun eri nostojen toistoja tulee kymmeniä sen yhden tunnin aikana. Iltapäivällä reenattiin bluesia, joka on oikeastaan kokonaan omaa materiaalia. Tästä biisitä mä oon nyt tosi innoissani, koska tänään sain siihen juuri oikean fiiliksen ja materiaaliakin syntyi hyvin. Kappale on upea ja koko esityksen idea on musta tosi toimiva. Kaikilla tanssijoilla omat spotit lavalla jne. Tästä tulee varmasti hienoa!

Loppuun postaan nyt yhen version tästä meidän bluesin biisistä. Upea biisi, mahtava fiilistellä ja Aretha on myös aika mieletön!



Meillä tulee olemaan itse esityksessä bändi taustalla, eli kaikki biisit tulee livenä ja niitä sovitellaan sitten meille mieleisiksi. Joitain kappaleita pidennetään ja jotkut on ihan sävelletty tätä meidän projektia varten. Esitykset viikolla 19....

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Arvontoja

Nyt tulee tämmöinen postaus liittyen vain muiden blogien arvontoihin. Sorry vaan, jos jotain ärsyttää. Haluan näitä mainostaa eteenpäin, jos vaikka joku kynsifriikki sattuu nää bongaamaan blogini kautta. Itseäni meinaan kyllä vähän aina harmittaa jos satun löytään jonkun arvonnan ja huomaan sen sulkeutuneen juuri edellisenä päivänä tms. Eli näihin on vielä vähän aikaa osallistua, niin osallistukaa. :) Ja tsekatkaa tän päivän aikaisempi postaus tuosta alta! Sekin käsittelee kynsiä!

Kolme "uutta" giveawayta bongasin, joihin on vielä muutama päivä aikaa osallistua!(Vikaan vain enää tämä ilta, mutta nopeat ehtii!)




You nailed it! 1 Year Giveaway!



OMG! Polish 'em! 100 readers giveaway!



Shiny Nail Art: Ensimmäinen arvonta!

Liukuvärjäilyä

Taas kerran tein itselleni liukuvärjäyksen kynsiin! Nyt oli missiona testailla noita uusimpia lakkojani, joita en oo vielä päässyt testaamaan. Ekana päätin ottaa käyttöön Wild and Crazyn kimaltelevan sinisen ja sitä siis töpöttelin kynsiini...





Täytyy kyllä kokeilla kyseistä lakkaa vielä ihan perus lakkauksessa, koska töpöttelemällä lopputulos on aika hailakka. Mutta sopii mun tarkoitukseeni hyvin. Lisäsin päälle toista Wild and Crazya, nimittäin lilaan vivahtavaa pinkkiä (vai pinkkiin vivahtavaa lilaa?). Tässä oli niin huikea väri, että oli pakko ostaa. Ja hyvä pigmentti oli, näyttää tosi kirkkaalta kynsissäkin.





Lopputulos oli musta tosi kivan näköinen, enkä laittanutkaan enempää eri värejä tähän (tämän päivän aikana siis), vaikka aluksi oli kyllä suunnitelmissa käyttää useampaa kuin kahta väriä.

Lisäsin kuitekin testiksi päälle sitä GOSHin mustaa glitteriä, jonka sain Suvilta ja se toi vielä vähän lisää kimallusta kynsiini. (Tätä nyt on vaikea ikuistaa mun kämäisellä digikameralla, mutta yritys hyvä.)





Laitoin tota mustaa glitteriä tosi ohuesti, joten kärjet ei näytä varsinaisesti mustalta, vaan niihin tuli yksinkertaisesti lisää kimallusta, jota tässä hainkin. Noi pitkulaiset glitterit on musta hauskoja. Kiinnostaa kyllä testata tuota lakkaa vielä ihan puhtaalle kynnelle ja sitten vaikka harmaan tai ihan valkoisen päälle..?

No seuraavana päivänä tulikin sitten ostokseni Playing with Polishin kirpparilta ja en malttanut olla kokeilematta heti ostoksiani! En raaskinut vielä poistaa näitä kynsiä ja siksipä lisäsin kärkiin nyt kolmatta väriä, China Glazen tummaa violettia.





Lopputuloksesta tuli mielestäni aika hyvä. :) Nää on ihan mun väriset ja sai aika paljon kehuja koulussakin. Kyllä mä vaan tykkään eniten violeteista ja vaaleanpunaisista kynsistä, niin se vaan menee... :D

Tajusin muuten tossa muita blogeja selaillessani, että nää on tosi samanlaiset kuin Sonnen liukuvärjäystuton kynnet! Mä sitä tekstiä kommentoinkin, että haluun samanlaiset, niin kai mä sit alitajuisesti niitä matkin.. :D Pitäiskö mun vielä tökköstä tohon päälle joku kuvio konadilla?

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Välikevennys

Tiedän, lupasin kynsiä, mutta tässä teille nyt tämmöinen välikevennys. Mä parturoin mun koiran.

Nopeasti katsottuna näytti jälkeenpäin, että mulla on kaksi koiraa. Toinen makaa lattialla ja toinen on käpertnyt palloksi tohon arkun päälle...



No, tämmöinen pojasta sit tuli.





Ei musta ehkä ihan trimaajaa tule, mutta kyllä tolla turkilla kehta kotoa poistua ja säästyy rahat, kun ei tarvi viedä poikaa trimmaajalle!