sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Syödään eka.

Tässä nyt pari kuvaa Cirque du Soleilin keikalta ostetusta hupparista. On muuten aivan ihana päällä. Sen lisäksi on tarpeeksi pitkät hihat ja helma ja juuri sopiva kokokin tämä ässä, vaikka aluksi vähän arveluttikin se. Seuraava koko kun olis ollut L, niin se tuntui sit jo aika isolta.

Selästä en saanut nyt kovin kummosita kuvaa kun oli paita päällä, mutta ehkä idea välittyy. Eikös olekin ihana?!





Tämä huppari tulee ehdottomasti ihan arkikäyttöön. Varmaan lähden tämä päällä maanantaina kouluunkin. :)

Tässä näin loppukevennyksenä yksi aika huikea biisi, jonka kuulin ensimmäistä kertaa joskus vuosia sitten tanssitunnilla ja jostakin se nyt pulpahti taas mieleeni, joten pakkohan se oli YouTubesta hakea.



Joten muistakaa kaikki syödä eka. :D

Saltimbanco

Oi, voih ja ah!

Eli tänään olin katsomassa Cirque du Soleil Saltimbanco showta Helsingissä Hartwall-areenalla. Olen tämän kyseisen porukan nähnyt aiemminkin, kävin meinaan katsomassa Delirium nimisen esityksen vuosia sitten kun se Suomessa esiintyi. Ja olin silloin aivan haltioissani! En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Ja en nytkään pettynyt. Koko show oli niin uskomaton, painovoiman vastainen ja näyttävä, että ei sitä voi sanoin kuvailla! Ostakaa hyvät ihmiset liput ja menkää katsomaan, jos sellainen mahdollisuus vielä on tai tulee!

Olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että en halua ikinä enää nähdä perinteistä tai normaalia sirkusta. Se on vain tylsää. Tämä oli kokemus. Enkä varmasti koskaan unohda tätä.

Niin ja sain aivan mielettömän ihanan hupparin fanistandilta. Selässä enkelinsiivet ja edessä hieno 'Cirque du Soleil' teksti tribaalikuvioilla varustettuna. Kiitos äiti! Kuvaa tulossa mahdollisimman pian!

Ja lopuksi, antaa videoiden puhua puolestaan. Löysin tämmöiset videopätkät YouTubesta, ei ole laatu taas mikää päätä huimaava, mutta näettepähän vähän, että mistä oli kyse.



keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Kouluhöpinää.

Täällä sitä ollaan taas pitkästä aikaa koneen ääressä. Tuntuu kyllä, ettei aika riitä täällä Kälviällä yhtään näihin omiin juttuihin kun on niin paljon kaikkea muuta uutta ja ihmeellsitä. Ja aika paljon touhutaan tän asuntolaporukan kanssa kaikkee iltaisin, niin siinähän se aika hyvin menee. Ja nyt kun saatiin jo vähän läksyäkin, pitäis meinaan kirjoittaa oma tanssielämänkerta. Sitä oon kovasti nyt sitten yrittänyt väkertää.

Kuvituksena toimii kotoa muutamaa päivää ennen lähtöä otetut kuvat.


Se oma rakas tietokone. Ja kyllä, ruudulla pyörii Amerikan Huippumalli.

Hieman syksyn ohjelmasta ensin. Meillä vaihtuu noin viikon-kahden välein opettajat ja nyt pari ekaa viikkoa meillä on ollut nykytanssia ja improvisaatiota. Ensi viikolla on sitten balettia ja jazzia. Sen jälkeen aletaan tekemään nykytanssi prokkista ja sitten vastaan tuleekin jo syysloma.

Syysloman jälkeen lähdetään Norjaan oppimaan hip hoppia. Norjassa ollaan ma-pe ja olen jo aivan innoissani ulkomaille lähdöstä. Oletin jotenkin, että opintomatka olisi vasta joskus keväällä. Matkan jälkeen työstämme imrovisaation kautta sooloja ulkomaalaisen opettajan kanssa. Sitten tiedossa on vielä nykytanssia, kehonhuoltoa, balettia, butoa, jazzia, primitiivista tanssia ja Anni palaa vielä pariksi viimeiseksi viikoksi pitämään taas nykytanssia & improa.


Villasukat. Mummon kutomat.

Huomenna mun pitäis suunnata ensimmäistä kertaa kotiin täältä Kälviältä. Saa nähdä mitä siitä tulee, mutta onneksi taidan saada Suvin matkaseurakseni. ja jos huomenna muistais tulostaa ton Eniron ajo-ohjeen, niin ei oltais ehkä niin hukassa. Vaikka tosi hyvinhän mä tännekin päin löysin. Vaikka luulin aina ajaneeni ohi, kun matkaa seuraavaan kääntymiseen oli joku 14km vielä. :D


Iso nalle, jonka sain läksiäislahjaksi. (Veetikin sieltä takaa vähän pilkistää.)

Sitten se kaikkia askarruttava kysymys, eli olenko tykännyt olla täällä Kälviällä? No, kyllä! Ihan mun paikkanihan tämä on. Saa tanssia joka päivä ja saa asua samanhenkisten ihmisten kanssa. Nyt jo tuntuu, että olen oppinut paljon uutta ja sain tänään todella hyvää palautetta meidän opettajalta, kun oli semmoiset henkilö kohtaiset keskustelutuokiot. Tuntuu, että tämä on just sitä, mitä nyt tarvitsen ja varmasti tulen löytämään uusia hienoja puolia itsestäni tanssijana. Sain myös ihan hyviä vinkkejä siitä, mihin kannattaa keskittyä reenaamisessa jatkossa ja mitä kautta lähden niitä uusia juttuja hakemaan.


Läksiäistarjottaviani.

Asuntola-asuminen oli mulle se suuri kysymysmerkki kun tänne tulin. En ole koskaan kenenkään "vieraan" kanssa asunut, joten vähän jännitti mitä siitä tulee, mutta ilman sen suurempia ongelmia sekin on mennyt. Kämppis on mukava ja muut linjalaiset asuu lähellä, samalla käytävällä. Välillä vähän tuntuu, että asuu lasten keskellä, kun täällä on noita peruskoulusta tulleita ammattiin opiskelevia kanssa asumassa, mutta lapsiahan ne on. On sielläkin joukossa ihan fiksuja tapauksia. Naureskeltiinhan me jo muiden tanssijoiden kanssa, että tää on meidän BB-kokemus, kun täällä kameravalvonnan alaisena eletään.


Elomessuilta tartui mukaan: pinkki suoristusrauta, jonka kaupanpäällisinä pähkinöitä, suklaata ja päähieroja.

Eli tämmöistä yleistä höpinää tällä kertaa. nyt on korkea aika painua nukkumaan, vaikka laukutkaan ei ole vielä pakattuna, mutta toivottavasti sitä huomenna jossain vaiheessa vielä ehtii vähän pakkaamaankin, etten ihan tyhjin käsin lähde kotia kohti. Vaikka tänne Kälviällehän sitä sitten paaltaan jo maanantaina, joten enköhän aina sinne asti kestä, jos jotain unohtuu matkasta.

Kälviä kiittää ja kuittaa! Hyvää yötä!

keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Kälviä Calling!

Nyt on tämä tyttö siis Kälviällä! Yli kuus tuntia ajoin ja matkaan lähdin siis aamu kuudelta tiistai aamuna, vai pitäisikö sanoa yönä. Perillä olin hieman yli kuuden tunnin ajon jälkeen ja pahemmin en edes eksynyt. Sitten edessä olikin pikainen asuntolassa käynti ja kämppäkaveriin tutustuminen. Sain juuri tavarat kannettua huoneeseen kun pitikin jo lähteä tervetulotilaisuuteen.

Eka päivä meni siis uusia paikkoja ihmetellessä ja ihmisiin tutustuessa. Meitä tanssilinjalaisia on yhdeksän ja meidän kanssa yhtä aikaa aloitti myös valokuvauslinja. Kämppiksen sain tanssilinjalta ja muut tanssijat/valokuvaajat asustelee kaikki (kaikki asuntolassa asuvat siis) aika tässä lähellä, eli helppo on iltaisin kokoontua viettämään aikaa. Lukkaritkin on nyt jaettu koko syyskaudeksi, eli ohjelma on aika hyvin tiedossa. Siitä tarkemmin myöhemmissä postauksissa. Me muuten lähdetään Norjaan syysloman jälkeen!

No, ensi vaikutelma oli siis upea ja olen aivan innoissani! Hyvä vuosi on tulossa ja koitan parhaani mukaan kaikesta raportoida täälläkin. Meitä tanssijoita on tosi eri laisia ja vähän eri puolilta Suomea, joten kivan sekalainen porukka. Asuntolassa asuviin on tosiaan ehtinyt jo hyvin tutustua ja mukavilta vaikuttavat kaikki. (Mitä nyt noi peruskoulusta suoraan tulleet ammattitutkintoa suorittavat hetkittäin saattavatkin lapsellisuudella ja meluamisella hermoja koetella, mutta onneksi niiden kanssa ei tarvi olla paljoa tekemisissä.) Kaukanahan tämä vähän on tuosta Hämeenlinnan kodista, mutta siellä pitäisi päästä käymään aika monena viikonloppuna kyllä. Ensi lauantaina on koulua, mutta sitten ens viikko loppuukin jo torstaihin ja pääsen silloin siis suuntaamaan kulkuni taas kotia kohti.





Tässä vielä muuten päivän asu muutaman viikon takaa, kun oli Elomessut. Käytin melkein samaa asua kaksi päivää, lauantaina farkut jalassa ja sunnuntaina arskat päässä. Olen aivan ihastunut tuohon Ginan tunikaan.